IDF: Βρέθηκαν νεκροί άλλοι τρεις όμηροι της Χαμάς

Διαβάζεται σε 3'
Συγγενείς και υποστηρικτές Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς στη Γάζα κρατούν φωτογραφίες των αγαπημένων τους προσώπων κατά τη διάρκεια παράστασης που ζητά την επιστροφή τους στο Τελ Αβίβ, Ισραήλ, Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024.
Συγγενείς και υποστηρικτές Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς στη Γάζα κρατούν φωτογραφίες των αγαπημένων τους προσώπων κατά τη διάρκεια παράστασης που ζητά την επιστροφή τους στο Τελ Αβίβ, Ισραήλ, Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024 AP Photo/Oded Balilty

Οι σοροί των τριών ανδρών ανασύρθηκαν από την πόλη Τζαμπάλια, στη βόρεια Γάζα, σύμφωνα με τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας.

Οι σοροί τριών ακόμη Ισραηλινών ομήρων ανασύρθηκαν από τη Γάζα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF).

Ανέφερε πως τα πτώματα των ομήρων, του Ισραηλινού Χανάν Γιαμπλόνκα, του Ισραηλινο-Βραζιλιάνου Μισέλ Νίζενμπαουμ και του Γαλλομεξικανού Οριόν Χερνάντες-Ραντού ανακτήθηκαν στη διάρκεια της νύχτας με κοινή επιχείρηση του στρατού και των υπηρεσιών πληροφοριών στην Τζαμπάλια, στο βόρειο τμήμα της εμπόλεμης περιοχής όπου τις τελευταίες ημέρες διεξάγονται σφοδρές μάχες.

από αριστερά τους Michel Nisenbaum, 59 ετών, Hanan Yablonka, 42 ετών, και Oryon Hernandez Radoux, 30 ετών
Aπό αριστερά τους Michel Nisenbaum, 59 ετών, Hanan Yablonka, 42 ετών, και Oryon Hernandez Radoux, 30 ετών Hostages Families Forum Headquarters via AP

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε πως το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να φέρει πίσω τους ομήρους που εξακολουθούν να κρατούνται στη Γάζα. “Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για την ελευθερία τους“, είπε σε τηλεοπτική δήλωση, ανακοινώνοντας την ανάκτηση των τριών πτωμάτων. “Κάθε σωστή χώρα θα κάνει το ίδιο”.

Ο Γιαμπλόνκα, 42 ετών, και ο Χερνάντες-Ραντού, 30 ετών, σκοτώθηκαν στο μουσικό φεστιβάλ Νόβα, ένα υπαίθριο πάρτι κοντά στη Γάζα όπου η φίλη του Χερνάντες-Ραντού, η Σάνι Λουκ, σκοτώθηκε επίσης, ανέφερε ο στρατός. Το πτώμα της ανακτήθηκε μαζί με άλλων δύο την περασμένη εβδομάδα. Ο Νίζεμπαουμ, 65 ετών, σκοτώθηκε ενώ πήγαινε να φροντίσει την εγγονή του.

Οι νεκροί όμηροι ήταν μεταξύ των 252 ανθρώπων που αιχμαλωτίστηκαν όταν ένοπλοι της Χαμάς επιτέθηκαν στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, σκοτώνοντας περίπου 1.200 ανθρώπους.
Περίπου 130 εξακολουθούν να κρατούνται στη Γάζα, σύμφωνα με το Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανάρτησε στο Χ: «Έχουμε εθνικό και ηθικό καθήκον να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιστρέψουμε τους ομήρους μας – τους ζωντανούς και τους νεκρούς – και αυτό κάνουμε».

Τα πτώματα ταυτοποιήθηκαν από ιατρικούς αξιωματούχους στο Ισραηλινό Εθνικό Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο και από την ισραηλινή αστυνομία, προστίθεται στην ανακοίνωση του στρατού.

Το Ισραήλ ξεκίνησε εκ νέου επίθεση στην Τζαμπάλια πριν από δύο εβδομάδες, μήνες μετά την αποχώρησή του, λέγοντας ότι οι δυνάμεις της Χαμάς είχαν ανασυνταχθεί εκεί

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ομάδα που εκπροσωπεί τις οικογένειες ομήρων δημοσίευσε βίντεο που δείχνει τη σύλληψη πέντε γυναικών – Ισραηλινών στρατιωτών από τη Χαμάς, κοντά στα σύνορα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου. Το βίντεο πυροδότησε περισσότερες διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα ζητώντας την απελευθέρωση των ομήρων και κατακρίνοντας τον χειρισμό της κατάστασης από την κυβέρνηση Νετανιάχου.

Το βίντεο με τις ομήρους – ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Η ανάκτηση των πτωμάτων τους ειναι μια σιωπηλή αλλά αποφασιστική υπενθύμιση πως το Κράτος του Ισραήλ είναι υποχρεωμένο να στείλει αμέσως διαπραγματευτικές ομάδες με μια σαφή απαίτηση να φέρουν μια συμφωνία με την οποία θα επιστρέψουν γρήγορα όλοι οι όμηροι: οι ζωντανοί για επανένταξη, οι δολοφονημένοι για ταφή“, ανέφερε σε ανακοίνωση η οργάνωση Families Forum.

Ο αριθμός των ομήρων που παραμένουν κρατούμενοι από τους περίπου 250 που ήταν αρχικά, ανέρχεται πλέον σε 121, από τους οποίους 37 είναι νεκροί, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα