Ιερουσαλήμ: Ρουκέτες από τη Γάζα- Εκκενώθηκε το Τείχος των Δακρύων

Ιερουσαλήμ: Ρουκέτες από τη Γάζα- Εκκενώθηκε το Τείχος των Δακρύων
Παλαιστίνιοι διαδηλωτές στην Ιερουσαλήμ AP

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στην Ιερουσαλήμ όπου το απόγευμα της Δευτέρας ακούστηκαν σειρήνες και εκρήξεις. Εκτόξευση ρουκέτας από τη Χαμάς.

Σειρήνες προειδοποίησης για εκτόξευση πυραύλων ήχησαν τη Δευτέρα το απόγευμα στην Ιερουσαλήμ και ακούστηκαν αρκετές εκρήξεις, λίγα λεπτά μετά το τελεσίγραφο που εξέδωσε η Χαμάς καλώντας το Ισραήλ να αποσύρει τις δυνάμεις του από δύο σημεία ανάφλεξης στην πόλη.

Εκατοντάδες Εβραίοι πιστοί εκκένωσαν το Δυτικό Τείχος, το γνωστό και ως Τείχος των Δακρύων,  μετά τις πρωινές συγκρούσεις στην Πλατεία Τεμενών και έπειτα από ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Μόλις ήχησε συναγερμός στην Ιερουσαλήμ. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αρχίσει να απομακρύνουν εκατοντάδες ανθρώπους» που είχαν συγκεντρωθεί στο Τείχος και να τους μεταφέρουν σε ασφαλέστερα μέρη, ανέφερε η αστυνομία.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως εκτοξεύτηκαν επτά ρουκέτες από την Γάζα, και συναγερμοί ενεργοποιήθηκαν στην Ιερουσαλήμ και τις γύρω περιοχές. Πρόσθεσε πως συνεχίζεται η εκτόξευση ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα με στόχο το νότιο Ισραήλ.

Την ευθύνη για την εκτόξευση μιας ρουκέτας ανέλαβε η Χαμάς, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας του Reuters ανέφερε πως άκουσε τρεις εκρήξεις στο κεντρικό Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν προς το παρόν αναφορές για ζημιές ή θύματα.

Πανικός στην Πύλη των Λεόντων

Τη Δευτέρα το πρωί περαιτέρω αιματοκύλισμα αποφεύχθηκε μάλλον από θαύμα όταν Ισραηλινός οδηγός έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε Παλαιστίνιους διαδηλωτές έξω από την Πύλη των Λεόντων στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν, οι διαδηλωτές άρχισαν να ρίχνουν πέτρες στο αυτοκίνητο. Ο οδηγός εκνευρίστηκε και αφού έκανε όπισθεν πάτησε το γκάζι και έπεσε με μεγάλη δύναμη πάνω σε συγκεντρωμένους.

Ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα αφού ο οδηγός, τραυματισμένος, βγήκε από το αυτοκίνητο. Μονάδες ασφαλείας δεν υπήρχαν στο σημείο.

Ισραηλινά μέσα ισχυρίζονται ότι ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκίνητου, ωστόσο από το video δεν διαπιστώνεται κάτι τέτοιο.

Από το περιστατικό τραυματίστηκαν διαδηλωτές αλλά και ο οδηγός με το συνοδηγό του αυτοκινήτου, νεαροί άνδρες ηλικίας 27 και 28 ετών.

H παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος τόνισε από την πλευρά της ότι περιέθαλψε 278 Παλαιστίνους τραυματίες μετά από συγκρούσεις με τους Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ανατολική Ιερουσαλήμ τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα