Ικανοποίηση Βούτσιτς από τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη - Τι είπαν για το Κόσοβο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης AP

Η ατάκα του Ελληνα Πρωθυπουργού που καθησύχασε τον Σέρβο πρόεδρο σχετικά με το επίμαχο ζήτημα του Κοσόβου.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε ικανοποιημένος από τις συναντήσεις που είχε τη Δευτέρα και την Τρίτη στην Νέα Υόρκη με ηγέτες ξένων χωρών.

Σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση της Σερβίας (RTS) ανέφερε ότι η συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ επικεντρώθηκε στην επίλυση του ζητήματος του Κοσόβου. «Είχαμε μία πολύ ανοιχτή συζήτηση, πρόθεση της Γερμανίδας καγκελαρίου είναι να επιταχυνθεί η επίλυση όλων των ανοιχτών ζητημάτων στα Βαλκάνια. Αναμένουμε ότι, όταν θα διεξαχθούν οι εκλογές στο Κόσοβο και εκλεγεί νέα κυβέρνηση, θα καταργηθούν οι δασμοί για τα εμπορεύματα από την Σερβία» ανέφερε ο Βούτσιτς.

ADVERTISING

Αποκάλυψε επίσης ότι «η Άγγελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, σχεδιάζουν αρχικά τη διοργάνωση μίας περιφερειακής συνόδου για το ζήτημα του Κοσόβου και θα ακολουθήσουν εντατικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Σέρβων και Αλβανών για να βρεθεί συμβιβαστική λύση».

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στην αποτίμηση που έκανε για την RTS από τις επαφές του στην Νέα Υόρκη, συμπεριέλαβε και την συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, την οποία χαρακτήρισε σημαντική. «Είναι σημαντικό για εμάς να γνωρίζουμε ότι, παρά τις διάφορες φήμες, η Ελλάδα παραμένει σταθερή στην θέση της να μην αναγνωρίσει την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου, κάτι που ο φίλος μας Κυριάκος Μητσοτάκης μου το επιβεβαίωσε χθες βράδυ» δήλωσε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Συμπλήρωσε δε, ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός του είπε χαρακτηριστικά: «Αλεξάνταρ μην ανησυχείς, η Ελλάδα δεν θα αλλάξει στάση. Στηρίζουμε τον διάλογο, θέλουμε να επιτύχετε μία συμβιβαστική λύση, αλλά προτού επιτευχθεί οποιαδήποτε συμβιβαστική λύση, εφόσον επιτευχθεί, η Ελλάδα δεν θα αλλάξει στάση».

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης
SHARE:

24Media Network