Ηλεκτροσόκ, στραγγαλισμοί, βασανιστήρια: 55.000 φωτογραφίες ίσως αποδεικνύουν τα εγκλήματα του Άσαντ

default image

Έκθεση δικαστικών με χιλιάδες φωτογραφίες, φέρεται να ξεσκεπάζει τα εγκλήματα πολέμου του Σύρου προέδρου. ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ (Pics+Vid)

Περίπου 11.000 φυλακισμένοι, αντικαθεστωτικοί στη Συρία, βασανίστηκαν και θανατώθηκαν με άγριο τρόπο από το καθεστώς Άσαντ, σύμφωνα με την έκθεση των 31 σελίδων που συντάχθηκε από τρεις πρώην εισαγγελείς για εγκλήματα πολέμου στη Γιουγκοσλαβία και της Σιέρα Λεόνε.

Η έκθεση συνοδεύεται από 55.000 φωτογραφίες, που καταδεικνούν τις αρρωστημένες μεθόδους του καθεστώτος Άσαντ, στο πλαίσιο του εμφυλίου πολέμου στη Συρία.

Ο πρόεδρος Άσαντ έχει επανειλημμένως κατηγορηθεί από τις ΗΠΑ και τους Δυτικούς συμμάχους, ότι διαπράττει εγκλήματα πολέμου κατά των ίδιων των συμπατριωτών του.

Οι σοκαριστικές φωτογραφίες δείχνουν ανθρώπους με σημάδια στραγγαλισμού, μελανιές, καψίματα και τραύματα από ηλεκτροσόκ, αποδείξεις ότι υπέστησαν ακραία βασανιστήρια. Από κάποιους έχουν αφαιρεθεί τα μάτια…

Ο Άσαντ αρνείται τις κατηγορίες, επιμένοντας ότι δίνει μάχη κατά της τρομοκρατίας.

Ο φάκελος με τα στοιχεία είναι στη διάθεση των Ηνωμένων Εθνών, τις κυβερνήσεις και τους Οργανισμούς Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με στόχο την έναρξη νέου γύρου συζητήσεων, για το τέλος της τριετούς σφαγής.

Τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν από τους θανάτους Σύρων πολιτών, μεταξύ Μαρτίου 2011 και Αυγούστου 2013.

Ο “Καίσαρας”, Σύρος που αυτομόλησε, συγκέντρωσε τα στοιχεία και τα παρέδωσε στους 3 πρώην δικαστικούς, που έκριναν ότι είναι αξιόπιστα.

“Δουλειά” του ήταν, όπως είπε, να φωτογραφίζει τις σορούς των νεκρών, ενώ ο ίδιος δηλώνει, πως δεν υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας βασανιστηρίων και εκτελέσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι φωτογραφίες ήταν αρκετές για την έκδοση πιστοποιητικού θανάτου, χωρίς την απαραίτητη αναγνώριση των νεκρών από τους συγγενείς τους. Στις οικογένειες είπαν, ότι οι δικοί τους πέθαναν από καρδιακή προσβολή ή αναπνευστικά προβλήματα.

State Department: Η έκθεση υποδηλώνει συστηματικές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Η έκθεση, στην οποία τεκμηριώνονται οι “συστηματικές” δολοφονίες 11.000 κρατουμένων στις φυλακές της Συρίας, είναι “φρικιαστική και υποδηλώνει τις συστηματικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από μέρους της κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ”, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

“Οι αναφορές αυτές δείχνουν εκτεταμένες και προφανώς συστηματικές παραβιάσεις εκ μέρους του καθεστώτος. Οι πιο πρόσφατες φωτογραφίες είναι εξαιρετικά αποκρουστικές. Είναι φρικτές, ακόμα και να τις κοιτά κανείς”, δήλωσε η εκπρόσωπος του State Department, υπογραμμίζοντας τη σημασία του να επιτευχθεί πρόοδος και να υπάρξει μια συμφωνία, που θα οδηγήσει στην πολιτική μετάβαση και θα δώσει ένα τέλος στο αιματοκύλισμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚΑΡΟΥΝ!

 

Πηγή: CNN, Guardian, DailyMail

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα