Ινδία: Ανήλικα κορίτσια παρέλασαν γυμνά σε τελετουργική πομπή

Ινδία: Ανήλικα κορίτσια παρέλασαν γυμνά σε τελετουργική πομπή
Φωτογραφία αρχείου ap/Tsering Topgyal

Σε τοπική τελετουργική πομπή συμμετείχαν ανήλικα κορίτσια από την Ινδία, για να δοξάσουν τον θεό της βροχής, προκειμένου να προκληθούν βροχές στην περιοχή.

Έξι ανήλικα κορίτσια παρέλασαν γυμνά σε χωριό της Κεντρικής Ινδίας, στην πολιτεία Madhya Pradesh, για να καλέσουν βροχές. Βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει τα νεαρά κορίτσια κάποια από αυτά στην ηλικία των πέντε ετών, να περπατούν γυμνά και από πίσω τους να ακολουθούν γυναίκες που έψελναν ύμνους.

Η Εθνική Επιτροπή της Ινδίας για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Παιδιού ζήτησε μια έκθεση από τη διοίκηση της περιοχής Damoh, όπου βρίσκεται το χωριό. Η αστυνομία της περιοχής δήλωσε ότι δεν είχε λάβει επίσημη καταγγελία για το συμβάν, αλλά πρόσθεσε ότι θα ξεκινήσει έρευνα.

“Εάν διαπιστώσουμε ότι τα κορίτσια αναγκάστηκαν να περπατήσουν γυμνά, αναλαμβάνουμε δράση”, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας, DR Teniwar, στο πρακτορείο ειδήσεων, Press Trust of India.

Ωστόσο, σύμφωνα με το BBC, οι γονείς των κοριτσιών είχαν συναινέσει σε αυτό, ενώ συμμετείχαν και οι ίδιοι στο τελετουργικό.

Η πομπή των γυμνών κοριτσιών σταματούσε σε κάθε σπίτι του χωριού και μάζευε τρόφιμα τα οποία στη συνέχεια δόθηκαν στην κοινοτική κουζίνα του τοπικού ναού.

Οι ντόπιοι πιστεύουν ότι το τελετουργικό αυτό δοξάζει τον θεό της βροχής και έτσι θα προκαλέσουν βροχοπτώσεις στην περιοχή.

Η ινδική γεωργία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις βροχές των μουσώνων και σε πολλές περιοχές, υπάρχουν τελετουργίες αφιερωμένες στους θεούς της βροχής ανάλογα με τα τοπικά έθιμα και παραδόσεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα