Ινδία: Καταδίκη σε θάνατο για δύο άνδρες που βίασαν και έκοψαν το λαιμό 8χρονης

Σε θάνατο οι βιαστές ενός 8χρονου κοριτσιού
Σε θάνατο οι βιαστές ενός 8χρονου κοριτσιού AP

Το κοριτσάκι είναι εδώ και δύο μήνες στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Πρόκειται για τις πρώτες αποφάσεις που εκδόθηκαν βάσει του νέου νόμου, που προβλέπει την επιβολή της θανατικής ποινής σε τέτοιες υποθέσεις.

Δύο άνδρες ηλικίας 20 κι 24 ετών καταδικάστηκαν την Τρίτη σε θάνατο από δικαστήριο στην Ινδία για τον ομαδικό βιασμό ενός κοριτσιού ηλικίας 8 ετών, που προκάλεσε την κατακραυγή της κοινής γνώμης.

Η απόφαση είναι από τις πρώτες που εκδόθηκαν βάσει του νέου νόμου που προβλέπει την επιτάχυνση των δικαστικών διαδικασιών και την επιβολή της θανατικής ποινής στις υποθέσεις βιασμού παιδιών.

Όταν, πριν από δύο μήνες, αποκαλύφθηκε η υπόθεση του βιασμού του παιδιού, το οποίο παραμένει έως σήμερα στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους φωνάζοντας «θάνατος στους βιαστές».

Οι δράστες περίμεναν τη μικρή μπροστά από το σχολείο της στο Μαντσούρ, στην πολιτεία Μαντία Πραντές (κεντρική Ινδία), απ΄όπου επρόκειτο να την πάρει ο πατέρας της. Οδήγησαν το παιδί σε μια απομονωμένη περιοχή, τη βίασαν και της έκοψαν τον λαιμό, αφήνοντάς την να πεθάνει. Η 8χρονη επέζησε χάρη στη σωτήρια επέμβαση των κατοίκων που τη μετέφεραν αμέσως στο νοσοκομείο.

SHARE:

24Media Network