Ινδία: Ο κόσμος πεθαίνει αλλά ο Μόντι δίνει 1,8 δισ. για νέο κοινοβούλιο και πρωθυπουργική κατοικία

Ινδία: Ο κόσμος πεθαίνει αλλά ο Μόντι δίνει 1,8 δισ. για νέο κοινοβούλιο και πρωθυπουργική κατοικία
Ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι 2021 Bikas Das ASSOCIATED PRESS

Ο Ναρέντρα Μόντι εξοργίζει τους Ινδούς επιμένοντας σε κατασκευαστικό έργο-μαμούθ την ώρα που η Ινδία δοκιμάζεται πολύ σκληρά από την πανδημία.

Την ώρα που η Ινδία δοκιμάζεται σκληρά από την πανδημία, καθημερινά πεθαίνουν περίπου 4000 άνθρωποι και τα νοσοκομεία ξεμένουν από οξυγόνο, ο Πρωθυπουργός της χώρας εμμένει σ’ ένα κατασκευαστικό πρότζεκτ-μαμούθ στο οποίο περιλαμβάνεται η ριζική ανακαίνιση του κοινοβουλίου και η κατασκευή νέας πρωθυπουργικής κατοικίας.

Το γιγαντιαίο αυτό πρότζεκτ αναμένεται να στοιχίσει 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια αλλά ο Ναρέντρα Μόντι δεν βρίσκει κανέναν λόγο να το σταματήσει, τουλάχιστον προσωρινά μέχρι η χώρα του να ξεπεράσει την πρωτοφανή υγειονομική και ανθρωπιστική κρίση.

Η εμμονή του Ινδού ηγέτη έχει εξοργίσει τόσο τους πολίτες όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία καλούν μάταια τον Πρωθυπουργό να αλλάξει ρότα και να επενδύσει τα χρήματα αυτά σε υποδομές υγείας αλλά και στον εμβολιασμό των Ινδών.

Τι περιλαμβάνει το πρότζεκτ

Το κατασκευαστικό έργο που θέλει να ολοκληρώσει ο Μόντι καταλαμβάνει συνολικά 86 στρέμματα και κρίνεται απαραίτητο καθώς τα περισσότερα από τα κυβερνητικά κτίρια είναι πολύ παλιά.

Σ’ αυτό αναμένεται να εργαστούν περίπου 47000 εργάτες ενώ τα πρώτα οικήματα (μεταξύ αυτών το νέο κοινοβούλιο και η νέα πρωθυπουργική κατοικία) αναμένεται να είναι έτοιμα τον Νοέμβριο του 2022.

Το πρότζεκτ έχει λάβει έγκριση και από το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Ολο αυτά έγιναν βέβαια προτού το δεύτερο κύμα της πανδημίας χτυπήσει αλύπητα τη χώρα. Αλλά ο Μόντι φαίνεται ότι δεν διαισθάνεται την κρισιμότητα των στιγμών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα