Ινδία: Στρατιώτες σκότωσαν άνδρα στην αμφισβητούμενη περιοχή του Κασμίρ

Ινδία: Στρατιώτες σκότωσαν άνδρα στην αμφισβητούμενη περιοχή του Κασμίρ
Συγκρούσεις στην Ινδία (AP Photo/ Dar Yasin) AP

"Θέλουμε ελευθερία" φώναζαν οι διαδηλωτές στην περιοχή του Κασμίρ που ξεσηκώθηκαν για την δολοφονία ενός άνδρα από τον στρατό της Ινδίας.

Εντάσεις προκλήθηκαν στην περιοχή του Κασμίρ την Τετάρτη (13/5), όταν ο Ινδικός στρατός πυροβόλησε θανάσιμα έναν νεαρό άνδρα. Οι ινδικές Αρχές ισχυρίστηκαν ότι ο άνδρας δεν σταμάτησε σε σημεία ελέγχου σε προάστιο της κύριας πόλης του Κασμίρ που διοικείται από την Ινδία.

Η πλευρά της Ινδίας τονίζει ότι υπήρχε φόβος για μία επίθεση, αφού το αυτοκίνητο του άνδρα δεν σταματούσε παρά τις προειδοποιητικές βολές. Ο πατέρας του θύματος, αλλά και ένας αυτόπτης μάρτυρας αντικρούουν τους ισχυρισμούς δηλώνοντας ότι οι στρατιώτες πρώτα σταμάτησαν τον νεαρό άνδρα και μετά τον πυροβόλησαν, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Σύντομα, ενώ η είδηση διαδόθηκε στο χωριό, εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους φωνάζοντας “Φύγε Ινδία, θέλουμε ελευθερία”. Στη συνέχεια οι διαδηλωτές ήρθαν σε σύγκρουση με στρατεύματα, τα οποία πέταξαν δακρυγόνα. Παράλληλα, οι Αρχές έριξαν τις τηλεπικοινωνίες στην περιοχή.

Η Ινδία και το Πακιστάν διοικούν κομμάτια της περιοχής του Κασμίρ, αλλά και οι δύο ισχυρίζονται ότι τους ανήκει στο σύνολό της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα