ΗΠΑ: Σάλος για τον αναίτιο ξυλοδαρμό 23χρονης από αστυνομικό

ΗΠΑ: Σάλος για τον αναίτιο ξυλοδαρμό 23χρονης από αστυνομικό
Μαρία Βαλενζουέλα Youtube PrintScreen

Οργή προκαλεί στις ΗΠΑ το βίντεο από τον ξυλοδαρμό νεαρής γυναίκας από αστυνομικό επειδή δεν είχε μαζί της ταυτότητα. Ιστορικά βίας είχε ο δράστης αστυνομικός.

Υλικό από κάμερα της αστυνομίας έχει δει τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας, όπου δείχνει μια νεαρή γυναίκα να πέφτει θύμα βίαιης επίθεσης από αξιωματικό του τμήματος του Φοίνιξ, των ΗΠΑ.

Μια νύχτα του περασμένου Ιανουαρίου η αστυνομία έκανε σήμα στην 23χρονη Μαρία Βαλενζουέλα για μια μικρή παραβίαση της κυκλοφορίας. Πλάνα κάμερας σώματος που παρουσιάζει η Guardian δείχνουν ότι ο εμπλεκόμενος αξιωματικός, Michael McGillis, αρνούνταν να πει στην άοπλη γυναίκα γιατί την σταμάτησε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, αφού η γυναίκα είπε ότι δεν είχε ταυτότητα μαζί της, την έριξε στο έδαφος και την χτύπησε, τραυματίζοντάς την στο κεφάλι, το πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια.

Μετά το περιστατικό, η Βαλενζουέλα μεταφέρθηκε στη φυλακή για αντίσταση στη σύλληψη και με την κατηγορία ότι δημιούργησε σημαντικό κίνδυνο τραυματισμού αξιωματικού.

“Με άρπαξε και με πέταξε πάνω στο αυτοκίνητό μου και συνέχισε να χτυπάει το κεφάλι μου”, είπε το θύμα, μητέρα δύο παιδιών, σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε για το περιστατικό. “Φοβόμουν πραγματικά. Ήταν σκοτάδι και δεν υπήρχε κανένας γύρω”, συνέχισε..

Αξίζει να αναφερθεί ότι το αστυνομικό τμήμα του Φοίνιξ κατέχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αστυνομικής βίας, και οι ηγέτες των πολιτικών δικαιωμάτων λένε ότι οι αξιωματικοί σπάνια αντιμετωπίζουν συνέπειες για την βίαιη και εγκληματική συμπεριφορά τους.

Τα τελευταία χρόνια, η αστυνομία του Φοίνιξ έχει επιτεθεί σε έναν τυφλό, έχει απειλήσει ότι θα πυροβολήσει έναν άνδρα στο κεφάλι μπροστά στα παιδιά του, έχει σκοτώσει άνδρα με ψυχική ασθένεια μετά από “λάθος” της αστυνομίας, ενώ πυροβόλησε θανάσιμα και έναν άοπλο άνδρα στην πλάτη.

Ο αξιωματικός που συνέλαβε τη Βαλενζουέλα έχει ιστορικό καταγγελιών για κακή συμπεριφορά. Ο λοχίας της αστυνομίας δήλωσε ότι “το τμήμα λαμβάνει σοβαρά υπόψη και ερευνά τους ισχυρισμούς για κακή συμπεριφορά”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα