ΗΠΑ: Αναβλήθηκε η εκτέλεση της Λάιζα Μοντγκόμερι

ΗΠΑ: Αναβλήθηκε η εκτέλεση της Λάιζα Μοντγκόμερι
Η Λάιζα Μοντγκόμερι Facebook

Δικαστής ανέβαλε την εκτέλεση μιας Αμερικανίδας, η οποία επρόκειτο να γίνει η πρώτη γυναίκα που εκτελείται από τις ομοσπονδιακές αρχές έπειτα από 70 χρόνια.

Ομοσπονδιακός δικαστής ανέβαλε τη Δευτέρα (11/1), την εκτέλεση μιας Αμερικανίδας, η οποία επρόκειτο να γίνει η πρώτη γυναίκα που εκτελείται από τις ομοσπονδιακές αρχές έπειτα από 70 χρόνια.

Η Λάιζα Μοντγκόμερι, 52 ετών, κρατούμενη σε ομοσπονδιακή φυλακή στο Τερ-Οτ της Ιντιάνα, επρόκειτο να εκτελεσθεί με θανατηφόρα ένεση το βράδυ της Δευτέρας (11/1) στις ΗΠΑ, 16 χρόνια αφού σκότωσε μια έγκυο γυναίκα για να της κλέψει το έμβρυο που κυοφορούσε.

Όμως ο δικαστής Τζέιμς Χάνλον της Νότιας Περιφέρειας της Ιντιάνα έδωσε τη Δευτέρα (11/1), εντολή να αναβληθεί η εκτέλεσή της, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι συνήγοροι της καταδικασμένης υπογράμμισαν πως η ψυχική κατάσταση της Λάιζα Μοντγκόμερι δεν επιτρέπει την εκτέλεσή της. Η γυναίκα πάσχει από ψυχικές διαταραχές εξαιτίας των ομαδικών βιασμών και της βίας που είχε υποστεί κατά την παιδική ηλικία της.

«Οι πληροφορίες που παρουσιάσθηκαν στο δικαστήριο περιέχουν πολλές αποδείξεις ότι αυτή τη στιγμή η ψυχική υγεία της κας Μοντγκόμερι είναι τόσο απομακρυσμένη από την πραγματικότητα ώστε δεν μπορεί να αντιληφθεί λογικά τον λόγο που έχει η κυβέρνηση για να την εκτελέσει», έγραψε ο δικαστής στην απόφασή του.

Ο δικαστής Χάνλον ανέφερε ότι το δικαστήριο θα ορίσει μια ημερομηνία για τη διεξαγωγή ακροματικής συνεδρίασης κατά την οποία θα εκτιμηθεί η ψυχική υγεία της Λάιζα Μοντγκόμερι.

Το 2004, ανίκανη να αποκτήσει παιδί, η Λάιζα Μοντγκόμερι είχε εντοπίσει στο Ίντερνετ το θύμα της, μια εκτροφέα σκύλων, και είχε εμφανισθεί στην κατοικία της στο Μισούρι με πρόσχημα ότι θέλει να αγοράσει ένα τεριέ.

Στη συνέχεια την στραγγάλισε, άνοιξε τη μήτρα της και πήρε το μωρό, το οποίο επέζησε.

Καταδικάσθηκε σε θάνατο το 2007. Αν εκτελεσθεί, θα είναι η πρώτη γυναίκα που εκτελείται από τις αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές από το 1953.

Οι συνήγοροί της απηύθυναν την περασμένη εβδομάδα αίτημα για επιείκεια στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει κάποια συνέχεια στο αίτημά τους.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα