ΗΠΑ: Αστυνομικός γονατίζει πάνω στην πλάτη μιας εγκύου γυναίκας

ΗΠΑ: Αστυνομικός γονατίζει πάνω στην πλάτη μιας εγκύου γυναίκας
Πλάνα από έναν αξιωματικό της Πόλης του Κάνσας που γονατίζει πάνω στην πλάτη μιας εγκύου γυναίκας, πυροδοτούν μαζική διαμαρτυρία youtube screenshot

​Πλάνα που απεικονίζουν έναν αξιωματικό της Πόλης του Κάνσας να γονατίζει πάνω στην πλάτη μιας εγκύου γυναίκας, πυροδοτούν μαζικές διαμαρτυρίες. Προσοχή σκληρές εικόνες.

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει στις ΗΠΑ μετά από βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα και δείχνει αστυνομικό του Κάνσας Σίτι να συλλαμβάνει μια έγκυο γυναίκα, γονατίζοντας με δύναμη πάνω στην πλάτη της, ενώ αυτή βρίσκεται στο έδαφος ανήμπορη.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, διαδηλωτές έχουν καταλάβει τον χώρο μπροστά από Δημαρχείο της πόλης, με τις σκηνές τους, για περισσότερες από πέντε ημέρες.

Αναλυτικότερα, το βίντεο δείχνει έναν αξιωματικό να γονατίζει πάνω στην έγκυο κατά τη διάρκεια της σύλληψης της, μετά από μια αναστάτωση σε ένα βενζινάδικο. Ωστόσο, η δικηγόρος της αμφισβητεί την ύπαρξη γεγονότος που θα μπορούσε να οδηγήσει στη σύλληψή της.

Η αστυνομία του Κάνσας δήλωσε ότι κλήθηκε στο βενζινάδικο στις 30 Σεπτεμβρίου στις 10:49 μ.μ., διότι υπήρχαν “15-20 άτομα που διαπληκτίζονταν μέσα στην επιχείρηση”.

Ένας άνδρας παρενέβη στην έρευνα των αξιωματικών και αρνήθηκε να φύγει. Οι αξιωματικοί προσπάθησαν να τον συλλάβουν, αλλά το πλήθος τους εμπόδισε.

“Εκείνη την στιγμή, μια γυναίκα (φαίνεται στο βίντεο) και ένας άνδρας προσπάθησαν να απομακρύνουν τον ύποπτο από τους αξιωματικούς”, ανέφερε η δήλωση της αστυνομίας.

Μια έγκυος γυναίκα συλλαμβάνεται

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, η συγκέντρωση διοργανώθηκε από έναν τοπικό ακτιβιστή για τα δικαιώματα των μαύρων, ο οποίος έφερε στο σημείο μερικά μπαλόνια για να τιμήσει ένα θύμα βίας.

Η γυναίκα που συνελήφθη είναι η 25χρονη Deja Stallings, η οποία είναι εννέα μηνών έγκυος.

Η δικηγόρος της αμφισβητεί τον ισχυρισμό της αστυνομίας ότι η Deja προσπάθησε να τραβήξει τον ύποπτο μακριά από τους αστυνομικούς.

Το βίντεο ασφαλείας δείχνει ότι η 25χρονη μπαίνει ανάμεσα σε έναν αξιωματικό και τον ύποπτο, ο αστυνομικός την σπρώχνει και προλαβαίνει να πιάσει τον άνδρα που καταδίωκε.

Η αστυνομία δήλωσε ότι ένας από τους αξιωματικούς προσπάθησε στη συνέχεια να συλλάβει την εγκυμονούσα Deja, ενώ στεκόταν όρθια, αλλά “συνέχισε να αντιστέκεται σωματικά στη σύλληψη, οπότε την έβαλε στο έδαφος για να πραγματοποιήσει τη σύλληψη.”

Προσέθεσαν επιπλέον ότι “ο αξιωματικός που συνέλαβε τη γυναίκα δήλωσε ότι φρόντισε να μην ασκήσει πίεση με τα πόδια του”.

Η αστυνομία κάλεσε ασθενοφόρο και είπε ότι η 25χρονη Deja εξετάστηκε σε νοσοκομείο και εν συνεχεία, αφέθηκε ελεύθερη.

“Το ερώτημα είναι γιατί αυτός ο αστυνομικός πίεσε σωματικά μια έγκυο γυναίκα και έβαλε το γόνατό του στην πλάτη της“, είπε η δικηγόρος της εγκύου και κοινοποίησε στο Twitter της ένα από τα επίμαχα βίντεο που κυκλοφόρησαν.

Προσοχή σκληρές εικόνες:

Εν τω μεταξύ, η δικηγόρος είπε ότι η Deja έχει πλέον “νευρικά προβλήματα στην πλάτη”, καθώς και μώλωπες. Πήγε δύο φορές στο νοσοκομείο, μία φορά αμέσως μετά τη σύλληψή της, αλλά ευτυχώς, το έμβρυο φαίνεται ότι δεν τραυματίστηκε από το περιστατικό.

Οι διαδηλωτές ζητούν παραιτήσεις

Πλάνα από έναν αξιωματικό της Πόλης του Κάνσας που γονατίζει πάνω στην πλάτη μιας εγκύου γυναίκας, πυροδοτούν μαζική διαμαρτυρία ap

Αντιδρώντας στο περιστατικό, μια ομάδα διαδηλωτών, συμπεριλαμβανομένης της δικηγόρου, διαμαρτύρονταν έξω από το δημαρχείο, ζητώντας την παραίτηση του αρχηγού της αστυνομίας Ρίτσαρντ Σμιθ και η δημοτική αρχή της πόλης να ανακατευθύνει το 50% του προϋπολογισμού της αστυνομίας σε κοινωνικές υπηρεσίες που απευθύνονται στη μαύρη κοινότητα της πόλης.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κάνσας Σίτι Ντέιβιντ Τζάκσον είπε ότι “ο αρχηγός δεν θα παραιτηθεί” και ότι προς το παρόν, κανένας από τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στο περιστατικό δεν αντιμετωπίζει κανένα είδος διοικητικής ή πειθαρχικής δράσης.

Οι διαδηλωτές σκοπεύουν να παραμείνουν στο Δημαρχείο έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους ή όπως λένε, “κάποιος έρθει να τους απομακρύνει με την βία”, σύμφωνα με το CNN.

Πλάνα από έναν αξιωματικό της Πόλης του Κάνσας που γονατίζει πάνω στην πλάτη μιας εγκύου γυναίκας, πυροδοτούν μαζική διαμαρτυρία ap

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα