ΗΠΑ: Χωρίς ρεύμα πάνω από 1 εκατ. άνθρωποι λόγω της χιονοθύελλας

A man jumps over a puddle in the rain in the Manhattan borough of New York February 5, 2014. REUTERS/Carlo Allegri
A man jumps over a puddle in the rain in the Manhattan borough of New York February 5, 2014. REUTERS/Carlo Allegri REUTERS

Σφοδρή κακοκαιρία στις ΗΠΑ. Χιόνι 30 εκατοστών σε πολλές πολιτείες προκάλεσε σοβαρά προβλήματα

Η τελευταία στη σειρά χειμωνιάτικη θύελλα που πλήττει τις Ηνωμένες Πολιτείες συνοδευόμενη από χιόνι 30 εκατοστών σε πολλές αμερικανικές πολιτείες, σε μια ακτίνα από το Κάνσας έως τη στη Μασαχουσέτη, προκάλεσε σοβαρά προβλήματα καθώς περισσότεροι από ένα (1) εκατομμύριο άνθρωποι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Οι μισοί από αυτούς εντοπίζονται στην Πενσυλβάνια.

Το ύψος του χιονιού έχει επηρεάσει τα δίκτυα μεταφορών, προκαλώντας ακυρώσεις σε περισσότερες από 3.000 πτήσεις, σύμφωνα μα τα στοιχεία της εξειδικευμένης στα αεροπορικά δεδομένα ιστοσελίδας flightaware.com. Τα σχολεία παρέμειναν κλειστά στις περιοχές που επλήγησαν από τη νέα ισχυρή χιονοθύελλα.

Πολλές αμερικανικές πολιτείες συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης και του Κάνσας κηρύχτηκαν σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσουν την έλλειψη αλατιού στους παγωμένους δρόμους ένα στοιχείο ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της οδικής ασφάλειας υπό αυτές τις καταστροφικές καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η ανατολική ακτή θα μπορούσε να «νιώσει» επιπλέον χιονοπτώσεις μέχρι τη Δευτέρα. Από την αρχή του Ιανουαρίου, οι μεσοδυτικές και βόρειο – ανατολικές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τις κακές καιρικές συνθήκες.

SHARE:

24Media Network