ΗΠΑ: Δεν μπορεί να περπατήσει ο 75χρονος διαδηλωτής, που δήθεν “σκόνταψε και έπεσε”

ΗΠΑ: Δεν μπορεί να περπατήσει ο 75χρονος διαδηλωτής, που δήθεν “σκόνταψε και έπεσε”
75 χρονος στις ΗΠΑ Youtube@CBCNews

Ο 75χρονος διαδηλωτής που τον έσπρωξαν οι αστυνομικοί των ΗΠΑ και χτύπησε στο πεζοδρόμιο, έχει σοβαρές ρωγμές στο κρανίο του και δεν μπορεί να περπατήσει.

Ο Martin Gugino, ο 75χρονος διαδηλωτής που τον έσπρωξαν οι δυο αστυνομικοί στη Νέα Υόρκη, νωρίτερα αυτό το μήνα, έχει ένα σπασμένο κρανίο και δεν είναι σε θέση να περπατήσει, δήλωσε η δικηγόρος του σε συνέντευξη της.

Σε συνέντευξή της στο CNN η δικηγόρος του Martin Gugino, Kelly Zarcone είπε:

“Δεν είμαι σε θέση να αναλύσω κάτι αυτή τη στιγμή εκτός από το να επιβεβαιώσω ότι το κρανίο του ήταν σπασμένο. Ενώ δεν είναι σε θέση να περπατήσει, μπορέσαμε να κάνουμε μια σύντομη συνομιλία προτού κουραστεί πολύ. Εκτιμά πολύ όλες τις ανησυχίες για αυτόν, αλλά εξακολουθεί να επικεντρώνεται στις εξελίξεις και όχι στον εαυτό του. “

Ακόμη η ίδια μετέφερε τα λόγια του Gugino, αφού ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να μιλήσει:

Νομίζω ότι είναι περιττό να εστιάσω σε μένα. Υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που πρέπει να σκεφτώ εκτός από μένα, ” δήλωσε ο ηλικιωμένος στην δικηγόρο του.

Ο Gugino τραυματίστηκε όταν δύο αστυνομικοί τον έσπρωξαν προς τα πίσω κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στο ρατσισμό και στην αστυνομική βαρβαρότητα, στις 4 Ιουνίου.

Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε το βίντεο του περιστατικού το οποίο έδειχνε τον 75χρονο να μιλάει στους αστυνομικούς, αυτοί να τον σπρώχνουν, με αποτέλεσμα ο ίδιος να πέφτει στο πεζοδρόμιο και να αρχίζει να αιμορραγεί από το κεφάλι του.

Σύμφωνα με το CNN, οι αξιωματικοί Aaron Torgalski, 39 ετών και Robert McCabe, 32 ετών, δήλωσαν ότι δεν ήταν ένοχοι για επίθεση δεύτερου βαθμού και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Με βάση το αρχικό βίντεο, η αστυνομία εξέδωσε δήλωση που ανέφερε ότι ο Gugino σκόνταψε και έπεσε. Η αστυνομία αργότερα τροποποίησε αυτή τη δήλωση, έθεσε σε διαθεσιμότητα τους αστυνομικούς και ξεκίνησε έρευνα.

Ο πρόεδρος της Αμερικής, Donald Trump, σχολίασε το περιστατικό υποστηρίζοντας ότι ο ηλικιωμένος άνδρας ήταν προβοκάτορας των Antifa, ενώ δεν παρέλειψε να υπονοήσει ότι το συμβάν ήταν στημένο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα