ΗΠΑ: Δεν θα αλλάξουμε την πολιτική μας προς την Κούβα

Η αντίδραση των ΗΠΑ για τον νέο πρόεδρο της Κούβας
Η αντίδραση των ΗΠΑ για τον νέο πρόεδρο της Κούβας AP

Η Ουάσιγκτον δεν αναμένει ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη ελευθερία στην Κούβα υπό τον νέο πρόεδρο, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ δεν αναμένει ότι ο κουβανικός λαός θα αποκτήσει μεγαλύτερες ελευθερίες υπό την προεδρία του Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ και δεν έχει καμία πρόθεση να αμβλύνει την πολιτική της προς την κομμουνιστική κυβέρνηση της νήσου, είπε την Πέμπτη ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

«Οι ΗΠΑ δεν έχουν καμία προσδοκία ότι ο κουβανικός λαός θα αποκτήσει μεγαλύτερες ελευθερίες υπό τον διάδοχο που επέλεξε προσωπικά ο (Ραούλ) Κάστρο» δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος μετά την ορκωμοσία του Ντίας-Κανέλ, ο οποίος αντικατέστησε τον Κάστρο στον προεδρικό θώκο της Κούβας.

«Θα συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε αλληλεγγύη στους πολίτες της Κούβας στο αίτημά τους για ελευθερία και ευημερία» σημείωσε ο ίδιος. «Στηρίζοντας την παραπάνω θέση, η προκαθορισμένη πολιτική μας, να διοχετεύουμε κεφάλαια προς τον κουβανικό λαό και μακριά από τις ένοπλες δυνάμεις, τις δυνάμεις ασφαλείας και τις υπηρεσίες πληροφοριών της Κούβας δεν αναμένεται να αλλάξει».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Κούβα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών: Η μεταβίβαση της εξουσίας στην Κούβα είναι "παράνομη"

Εξελέγη νέος πρόεδρος της Κούβας ο Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ

Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ: Το προφίλ του νέου προέδρου της Κούβας

Αλλαγή φρουράς στην Κούβα: Ξεκινά η "μετά Κάστρο" εποχή

SHARE:

24Media Network