Οικολογικό αυτογκόλ! Έφτιαξαν έργο τέχνης για την κλιματική αλλαγή με τοξικά υλικά

Order of Importance τιτλοφορείται το έργο.
Order of Importance τιτλοφορείται το έργο. AP

Aφρό που περιέχει τοξικά υλικά χρησιμοποίησαν καλλιτέχνες για να φτιάξουν έργο τέχνης και να στείλουν μήνυμα κατά της κλιματικής αλλαγής.

Διάχυτη είναι η ανησυχία ότι στην Εβδομάδα Τέχνης στο Μαϊάμι μία δημοφιλής εγκατάσταση με θέμα την κλιματική αλλαγή δεν είναι καθόλου φιλική προς το περιβάλλον.

Ο καλλιτέχνης Leandro Erlich, που προκάλεσε συζητήσεις για το έργο του "Order of Importance", παρουσιάζει 66 αντίγραφα αυτοκινήτων και φορτηγών κατασκευασμένων από άμμο κατά μήκος της ακτής South Beach. Το έργο που επιμελήθηκε η καλλιτέχνης Ximena Caminos, είναι ένα σχόλιο για την κλιματική αλλαγή στο Μαϊάμι.

ADVERTISING

Όμως, πηγές ανέφεραν στην Page Six, ότι για την καλλιτεχνική εγκατάσταση χρησιμοποιήθηκε για μονωτικό υλικό αφρός που περιέχει επικίνδυνα χημικά. Η εγκατάσταση έγινε με τη χρήση του σπρέι Sika PostFix, το οποίο, σύμφωνα με το δελτίο δεδομένων ασφαλείας του Home Depot, πρέπει να φυλάσσεται "σε κατάλληλα, κλειστά δοχεία απορριμμάτων".

Εκπρόσωπος του Γραφείου Τουρισμού και Πολιτισμού του Μαϊάμι διέψευσε ότι το έργο περιλαμβάνει το προϊόν αφρού πολυουρεθάνης - αλλά αρνήθηκε να αναφέρει τα πραγματικά υλικά. "Έχουμε μιλήσει με την ομάδα παραγωγής και αυτό το χημικό δεν χρησιμοποιήθηκε σε καμία πτυχή αυτής της εγκατάστασης" δήλωσε ο εκπρόσωπος. Αλλά όταν ρωτήθηκε ποια υλικά χρησιμοποιήθηκαν δήλωσε: "Η διαδικασία δημιουργίας ενός έργου είναι ιδιοκτησία του καλλιτέχνη".

Οι Erlich και Caminos δεν απάντησαν ούτε στα αιτήματα του Page Six για σχολιασμό.

Σύμφωνα με το Home Depot το Sika PostFix, χρησιμοποιείται για "στήριξη μη δομικών στοιχείων". "Μην αδειάζετε σε αποχετεύσεις, απορρίψτε αυτό το υλικό και το δοχείο του με ασφαλή τρόπο. Αποφύγετε τη διασπορά υλικού και την απορροή και την επαφή με το έδαφος και το νερό" αναφέρεται στις οδηγίες και συνιστάται προσοχή καθώς το προϊόν "μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα όργανα λόγω παρατεταμένης ή επανειλημμένης έκθεσης αν εισπνευστεί".

Η εγκατάσταση σταδιακά θα αποδομηθεί στη διάρκεια της έκθεσης.

 Η δημοτική αρχή του Μαϊάμι διέθεσε για την εγκατάσταση το ποσό των 300.000 δολαρίων. Σύμφωνα με αναφορές, ολόκληρο το έργο κόστισε πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια.

Πηγή: 

ΑΠΕ ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κλιματική Αλλαγή, ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network