ΗΠΑ: Ερευνα διαψεύδει τον Τραμπ για τις συγκεντρώσεις του Black Lives Matter

Διαδηλώτρια του Black Lives Matter γίνεται άγαλμα στο Μπρίστολ
Διαδηλώτρια του Black Lives Matter γίνεται άγαλμα στο Μπρίστολ AP

O Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει ότι οι συγκεντρώσεις του Black Lives Matter είναι εξαιρετικά βίαιες. Ερευνα αποδεικνύει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ψεύδεται.

Από τη στιγμή που άρχισαν οι συγκεντρώσεις και οι δράσεις του κινήματος Black Lives Matter στις ΗΠΑ, η ρητοτική του Ντόναλντ Τραμπ ήταν συγκεκριμένη: Οι συγκεντρώσεις έχουν ως κυρίαρχο στοιχείο τη βία, οι περισσότεροι διαδηλωτές είναι εξαιρετικά βίαιοι.

Ομως τα πραγματικά στοιχεία διαψεύδουν κατηγορηματικά και αποστωματικά τον Αμερικανό πρόεδρο ο οποίος επιχειρεί να τρομάξει την αμερικανική κοινωνία και να επιβάλλει την ατζέντα της ασφάλειας χωρίς επιτυχία μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα λοιπόν με μεγάλη έρευνα ανεξάρτητου οργανισμού (Acled) που διενεργήθηκε με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου του Princeton δείχνουν ότι το 93% των συγκεντρώσεων ανά τη χώρα δεν περιείχαν βία ούτε καν φθορές ξένης περιουσίας.

Για να προκύψει ένα όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστο αποτέλεσμα, οι ερευνητές που επωμίστηκαν την ευθύνη της έρευνας έβαλαν στο μικροσκόπιό τους 7750 διαδηλώσεις που έβαλαν χώρα σε όλα τα μήκη και πλάτη των ΗΠΑ από το τέλος του Μάιο μέχρι και το τέλος Αυγούστου.

Διαπιστώθηκε, εκτός του ότι οι περισσότερες διαδηλώσεις ήταν ειρηνικές, ότι η αστυνομία είχε τάσει να επεμβαίνει πιο εύκολα και πιο βίαια στις συγκεντρώσεις του Black Lives Matter παρά σε άλλες συγκεντρώσεις όπως αυτές που έγιναν κατά των λοκ-ντάουν για παράδειγμα.

Πολύ συχνά, σύμφωνα πάντα με την έρευναμ ήταν και τα περιστατικά κρατικής βίας εναντίον δημοσιογράφων που κάλυπταν τις διαδηλώσεις. Καταγράφησαν τουλάχιστον 100 σε δεκάδες πολιτείες καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ, ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network