ΗΠΑ: Έρευνα σε αστυνομικό τμήμα – Έβγαλαν εικόνα με τον Φλόιντ και τίτλο “Μου κόβεις την ανάσα”

ΗΠΑ: Έρευνα σε αστυνομικό τμήμα – Έβγαλαν εικόνα με τον Φλόιντ και τίτλο “Μου κόβεις την ανάσα”
Youtube

Η επίμαχη εικόνα που φέρεται να έφτιαξε αστυνομικός του τμήματος του Λος Άντζελες, πέρασε από όλα τα γραφεία. "Μηδενική ανοχή" υποσχέθηκε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Εσωτερική έρευνα είναι σε εξέλιξη στο αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες για αστυνομικούς που διακίνησαν μια εικόνα σε στιλ Αγίου Βαλεντίνου με τον Τζορτζ Φλόιντ και την επιγραφή “Μου κόβεις την ανάσα”.

Η φωτογραφία του Φλόιντ, που έχασε τη ζωή του όταν αστυνομικός τον κράτησε στο έδαφος, με το γόνατό του στο λαιμό του επί αρκετά λεπτά, στη Μινεάπολη πέρυσι, φέρεται να πέρασε από τα γραφεία του τμήματος, ανέφεραν οι LA Times.

“Η έρευνά μας είναι να προσδιορίσουμε την ακρίβεια των ισχυρισμών, ενισχύοντας παράλληλα τη μηδενική ανοχή μας για οτιδήποτε με ρατσιστικές απόψεις”, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Μάικλ Μουρ στην εφημερίδα.

Ο επικεφαλής είπε ότι οι ένοχοι “θα αντιμετωπίσουν την οργή μου” εάν η έρευνα οδηγήσει σε κάποιον.

Όπως έγινε γνωστό, δόθηκε εντολή για έρευνα του περιστατικού, όταν ένας αστυνομικός του τμήματος ενημέρωσε σχετικά ανώτερό του.

“Σε αυτό το σημείο το τμήμα δεν έχει εντοπίσει πραγματικές δημοσιεύσεις στο χώρο εργασίας ή δεν έχει εντοπίσει ότι στην πραγματικότητα ο υπάλληλος του τμήματος μας έφτιαξε την εικόνα”, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter το LAPD.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα