ΗΠΑ: Η καταιγίδα Νίκολας απειλεί τις ακτές του Τέξας

ΗΠΑ: Η καταιγίδα Νίκολας απειλεί τις ακτές του Τέξας
Ισχυρή βροχόπτωση στο Τέξας 2021 LM Otero/AP Photo

Για ισχυρές βροχοπτώσεις προειδοποιούν οι Αμερικανοί μετεωρολόγοι. Έκκληση των τοπικών αρχών στους κατοίκους να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις καθώς η καταιγίδα είναι πιθανό να ενισχυθεί σε κυκλώνα.

Η καταιγίδα Νίκολας, που κατευθύνεται προς το Τέξας, θα μπορούσε να ενισχυθεί σε κυκλώνα, προτού πλήξει τις αμερικανικές ακτές, προειδοποίησε σήμερα το αμερικανικό κέντρο κυκλώνων.

Ενώ βρίσκεται σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από τις εκβολές του Ρίο Γκράντε, του ποταμού που σηματοδοτεί τα σύνορα μεταξύ του Μεξικού και του Τέξας, η καταιγίδα Νίκολας αναμένεται να αγγίξει έδαφος αργότερα σήμερα, Δευτέρα.

Η καταιγίδα Νίκολας όπως φαίνεται από δορυφόρο NOAA via AP

Καθώς η καταιγίδα Νίκολας συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας έως 95 χιλιομέτρων την ώρα, υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει πλημμύρες, «ιδίως σε έντονα αστικοποιημένες μητροπολιτικές περιοχές», προειδοποιούν οι Αμερικανοί μετεωρολόγοι.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ ζήτησε από τους κατοίκους να λάβουν υπόψη τους τις προειδοποιήσεις των τοπικών αρχών.

«Αναμένουμε ισχυρές βροχοπτώσεις απόψε και αύριο. Σας ενθαρρύνω έντονα να μην κυκλοφορήσετε στους δρόμους», είπε ο δήμαρχος του Χιούστον Σιλβέστερ Τέρνερ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα