ΗΠΑ - Καναδάς: Παρατείνουν το κλείσιμο των συνόρων τους για ένα μήνα

Κανένα ταξίδι από Καναδά προς ΗΠΑ και αντίστροφα
Κανένα ταξίδι από Καναδά προς ΗΠΑ και αντίστροφα AP PHOTO/MOISES CASTILLO

Κλειστά θα παραμείνουν τα σύνορα ΗΠΑ και Καναδά για έναν ακόμη μήνα, σε συνέχεια του μέτρου για την περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού.

Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς αποφάσισαν να παρατείνουν κατά έναν μήνα το μερικό κλείσιμο των κοινών συνόρων τους λόγω της κρίσης του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό: "Επιβεβαιώνω ότι ο Καναδάς και οι ΗΠΑ κατέληξαν σε συμφωνία για να παραταθεί κατά 30 ημέρες» το κλείσιμο των συνόρων για τις μη απαραίτητες μετακινήσεις", επεσήμανε ο Τριντό, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχωρεί καθημερινά.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ είπε αυτήν την εβδομάδα ότι θα ήθελε τα σύνορα, που έχουν κλείσει εδώ και τρεις εβδομάδες, να είναι "μεταξύ των πρώτων" που θα ξανανοίξουν, την ώρα που η Οτάβα εκτιμά ότι θα χρειαστούν περισσότερες εβδομάδες.

ADVERTISING

Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση, που θα επιτρέψει στους πολίτες σε κάθε πλευρά των συνόρων να είναι ασφαλείς. Είναι ένα νέο παράδειγμα της εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και θα επιτρέψει να συνεχιστούν οι συναλλαγές μεταξύ των δύο εμπορικών εταίρων παρά την πανδημία, είπε ο Τριντό.

Με πληθυσμό εννεά φορές μικρότερο από τις ΗΠΑ, ο Καναδάς καταμετρά 32.412 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού και 1.346 νεκρούς έναντι περισσότερων από 700.000 κρουσμάτων και 37.000 νεκρών στις ΗΠΑ.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Καναδάς, ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network