ΗΠΑ: Μεγαλύτερη από ποτέ η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

ΗΠΑ: Μεγαλύτερη από ποτέ η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα
Μια σημαία ΛΟΑΤΚΙ δίπλα σε μια αμερικανική. (φωτογραφία αρχείου) AP

Μια νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι ο αριθμός των ενήλικων ατόμων που ανήκουν στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στις ΗΠΑ έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Μια νέα αμερικανική έρευνα αποδεικνύει ότι όλο και περισσότεροι ενήλικοι κάθε χρόνο αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους ως LGBTQ. Η αμερικανική εταιρεία Gallup ανέφερε ότι το 5,6% των ατόμων δηλώνουν ότι ανήκουν στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα το 2020, ποσοστο που ανέβηκε κατα 1,1% από το 2017.

Η σταθερή αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που αναγνωρίζονται ως ΛΟΑΤΚΙ δεν εκπλήσει τα άτομα που ανήκουν στην κοινότητα. Ο Αλφόνσο Ντέιβιντ, υπέρμαχος δικηγόρος των LGBTQ και των δικαιωμάτων τους, σε συνέντευξή του στο το CNN είπε:

“Υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι LGBTQ από τις στατιστικές. Είχαμε πάντα άτομα της LGBTQ κοινότητας στη χώρα, το ερώτημα είναι αν αυτοπροσδιορίζονται ως LGBTQ και αν είναι άνετα να το δηλώσουν δημόσια.”

Υπάρχουν όντως περισσότερα άτομα ΛΟΑΤΚΙ πλέον;

Οι αυξανόμενοι αριθμοί εγείρουν και το ερώτημα αν υπάρχουν περισσότερα άτομα ΛΟΑΤΚΙ ή αν απλώς αισθάνονται πιο ασφαλή να το δηλώσουν πλέον.

Απαντώντας σε αυτό το ερώτημα ο Αλφόνσο είπε πως κλίνει πιο πολύ προς την δεύτερη περίπτωση.

“Πριν από αρκετές δεκαετίες, η ταυτότητα και η συμπεριφορά του LGBTQ ήταν παράνομες σε πολλές πολιτείες. Καθώς τα υπολείμματα της προκατάληψης και των διακρίσεων από τους νόμους μας, βλέπουμε περισσότερους LGBTQ ανθρώπους να βγαίνουν από τις σκιές” δήλωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την έκθεση του Gallup, η πλειοψηφία των LGBTQ αμερικανών που απάντησε στην έρευνα θεωρούν τους εαυτούς τους αμφιφυλόφιλους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα