Μακελειό στο Τέξας: 15 νεκροί από πυροβολισμούς σε δημοτικό σχολείο – Διάγγελμα Μπάιντεν

Μακελειό στο Τέξας: 15 νεκροί από πυροβολισμούς σε δημοτικό σχολείο – Διάγγελμα Μπάιντεν
Πυροβολισμοί σε σχολείο του Τέξας AP Photo/Dario Lopez-Mills

Νέο περιστατικό με πυροβολισμούς σε σχολείο σημειώθηκε στις ΗΠΑ. Ένας 18χρονος σκότωσε 14 παιδιά και ένα δάσκαλο. Νεκρός και ο δράστης. Μεσίστιες οι σημαίες στον Λευκό Οίκο με εντολή Μπάιντεν.

Δεκαπέντε άνθρωποι, 14 παιδιά και ένας ενήλικας, βρήκαν τον θάνατο από επίθεση ενόπλου σε δημοτικό σχολείο της κοινότητας Ουβάλντε, στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας.

Ο δράστης «σκότωσε με φρικτό και παράλογο τρόπο 14 μαθητές και έναν δάσκαλο», δήλωσε ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ.

Πυροβολισμοί σε σχολείο του Τέξας AP Photo/Dario Lopez-Mills

Ο δράστης αναγνωρίστηκε ως ο 18χρονος Σαλβαντόρ Ράμος, μαθητής σε λύκειο της περιοχής, ο οποίος φέρεται να σκότωσε τη γιαγιά του προτού εισβάλει στο δημοτικό σχολείο και αρχίσει να πυροβολεί σκορπώντας τον θάνατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης είναι νεκρός. Πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από αστυνομικούς.

Πυροβολισμοί σε σχολείο του Τέξας AP Photo/Dario Lopez-Mills


Οι ηλικίες των μαθητών που σκοτώθηκαν δεν έχουν γίνει γνωστές. Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, πρόκειται για παιδιά που πήγαιναν στη 2η, 3η και 4η τάξη.

Δύο αστυνομικοί πυροβολήθηκαν επίσης, σύμφωνα με τον κυβερνήτη, αλλά δεν τραυματίστηκαν σοβαρά.

Η κοινότητα Ουβάλντε βρίσκεται περίπου 130 χιλιόμετρα δυτικά του Σαν Αντόνιο, ενώ το περιστατικό σημειώθηκε στο σχολείο Robb Elementary.

Μπάιντεν: Εντολή για μεσίστιες σημαίες – Αναμένεται διάγγελμα

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διέταξε οι σημαίες των ΗΠΑ να κυματίζουν μεσίστιες στον Λευκό Οίκο, σε όλα τα δημόσια κτίρια και τους δημόσιους χώρους ως το Σάββατο 28η Μαΐου, σε «ένδειξη σεβασμού για τα θύματα» της επίθεσης νεαρού ενόπλου σε σχολείο του Τέξας, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 15 άνθρωποι, 14 μαθητές και μέλος του διδακτικού προσωπικού, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του.

Ο κ. Μπάιντεν ενημερώνεται συνεχώς και θα εκφραστεί για την αιματηρή επίθεση αμέσως μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο από την Ασία, απευθύνοντας διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό στις 20:15 (τοπική ώρα· στις 03:15 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την εκπρόσωπό του Καρίν Ζαν-Πιερ.

Η κυρία Ζαν-Πιερ πρόσθεσε ότι ο κ. Μπάιντεν «προσεύχεται για τις οικογένειες των θυμάτων».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα