ΗΠΑ: Ο γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι νεκρός

Χάμζα μπιν Λάντεν
Χάμζα μπιν Λάντεν AP

Ο γιος και διάδοχος του επικεφαλής της αλ Κάιντα είναι νεκρός, διαβεβαιώνουν Αμερικανοί αξιωματούχοι, δίχως ωστόσο να δίνουν περισσότερες πληροφορίες για τις συνθήκες του θανάτου του. Μόλις ένα χρόνο πριν, ο Χάμζα μπιν Λάντεν απηύθυνε κάλεσμα σε επανάσταση από τη Σαουδική Αραβία.

Νεκρός είναι ο Χάμζα μπιν Λάντεν, γιος και φερόμενος ως διάδοχος του Οσάμα μπιν Λάντεν στο "τιμόνι" της αλ Κάιντα, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους που επικαλούνται απόρρητες πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών.

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει ωστόσο τις συνθήκες, τον τόπο και τον χρόνο του θανάτου του, καθώς και το αν οι ΗΠΑ εμπλέκονται σε αυτόν, ενώ δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση από την αμερικανική κυβέρνηση. 

ADVERTISING

Η είδηση ωστόσο κάνει ήδη το γύρο του κόσμου από όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ενώ ακόμη και ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ερωτηθείς σχετικά αρκέστηκε να απαντήσει λακωνικά: "Δεν θα ήθελα να σχολιάσω κάτι επ' αυτού".

Μόλις πέρυσι, ο 30χρονος γιος του Οσάμα μπιν Λάντεν, που διεκδικούσε ηγετικό ρόλο στους κόλπους των τζιχαντιστών, απηύθυνε κάλεσμα για εξέγερση στον αραβικό κόσμο, εξαπολύοντας ταυτόχρονα απειλές κατά της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Χάμζα μπιν Λάντεν εικάζεται ότι γεννήθηκε το 1989. Στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ το 2001, βρισκόταν στο πλευρό του πατέρα του στο Αφγανιστάν, είχε μάλιστα παντρευτεί και την κόρη του Μοχάμεντ Άττα, ενός από τους "εγκεφάλους" των εν λόγω επιθέσεων. 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τρομοκρατικές Επιθέσεις, Τρομοκρατία, 11η Σεπτεμβρίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο διάδοχος του τζιχάντ: Οι ΗΠΑ επικήρυξαν τον γιό του μπιν Λάντεν

Ο γιος μου, ο Οσάμα μπιν Λάντεν: Η μητέρα του διαβόητου τρομοκράτη λύνει τη σιωπή της

Εκρηκτικός γάμος: Ποια παντρεύτηκε ο γιος του Οσάμα;

Σαν σήμερα το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους

SHARE:

24Media Network