ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν δεν “αδειάζει” ακόμη τον Κουόμο που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν δεν “αδειάζει” ακόμη τον Κουόμο που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση
O κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο AP

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θέλει να δει το αποτέλεσμα των ερευνών για τον κυβερνήτη της Άντριου Κουόμο, που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ότι θέλει να δει το αποτέλεσμα της έρευνας για τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, ο οποίος δέχεται έντονες πιέσεις να παραιτηθεί έπειτα από σειρά καταγγελιών σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση.

Ερωτηθείς εάν ο Κουόμο πρέπει να παραιτηθεί, ο Μπάιντεν είπε στους δημοσιογράφους: «Νομίζω ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και πρέπει να δούμε τι θα μας δείξει».

Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Νέας Υόρκης αντιμετωπίζει κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση από επτά νεαρές γυναίκες και δέχεται αυξανόμενη πίεση μετά και από τις αποκαλύψεις ότι η διοίκησή του υποκαταμέτρησε, ίσως σκοπίμως, τον αριθμό θανάτων εξαιτίας της Covid-19 τροφίμων σε γηροκομεία στην Πολιτεία.

Την Παρασκευή, δύο Δημοκρατικοί γερουσιαστές της Νέας Υόρκης, ο Τσακ Σούμερ και η Κίρστεν Γκίλιμπραντ, καθώς και πολλά εκλεγμένη μέλη του Κογκρέσου, συμπεριλαμβανομένης της Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, κάλεσαν τον Κουόμο να παραιτηθεί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα