ΗΠΑ: Όσοι πρόκειται να βρεθούν με τον Τραμπ θα εξετάζονται για τον κορονοϊό

Ντόναλντ Τραμπ AP

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι όποιος βρεθεί με τον πρόεδρο Τραμπ ή τον αντιπρόεδρο Πενς θα υποβάλλεται σε ένα γρήγορο διαγνωστικό τεστ για τον ιό.

Καθώς η επιδημία του νέου κορονοϊού εξαπλώνεται, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε απόψε ότι όποιος πρόκειται να βρεθεί κοντά στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ή τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς θα υποβάλλεται σε ένα γρήγορο διαγνωστικό τεστ για την ασθένεια Covid-19.

Η εξέταση αναμένεται ότι θα είναι σαν εκείνη που έκανε ο πρόεδρος Τραμπ την Πέμπτη. Πρόκειται για το τεστ της εταιρείας Abbott Laboratories που δίνει αποτελέσματα μέσα σε 15 λεπτά ή και λιγότερο.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζαν Ντίρι είπε ότι από σήμερα όποιος αναμένεται ότι θα βρεθεί σε μικρή απόσταση σε οποιονδήποτε από τους δύο, θα υποβάλλεται στην εξέταση ώστε να εντοπίζονται οι προσυμπτωματικοί ή οι ασυμπτωματικοί φορείς και να περιοριστεί «η ακούσια μετάδοση».

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ειδικοί είναι ότι οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον ιό μπορεί να τον μεταδώσουν χωρίς καν να γνωρίζουν ότι είναι φορείς ή πριν εμφανίσουν τα πρώτα συμπτώματα.

Ο πρόεδρος Τραμπ έχει εξεταστεί δύο φορές μέχρι σήμερα και ήταν αρνητικός στον κορονοϊό, όπως και ο αντιπρόεδρος Πενς.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ COVID-19 ΤΡΑΜΠ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ GOOD NEWS

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ