ΗΠΑ: Πλήρης έγκριση για το εμβόλιο της Pfizer από τον FDA

ΗΠΑ: Πλήρης έγκριση για το εμβόλιο της Pfizer από τον FDA
shutterstock

Πλήρη έγκριση από τον Οργανισμό Φαρμάκων και Τροφίμων των ΗΠΑ(FDA) έλαβε σήμερα το εμβόλιο της Pfizer-BionTech

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν σήμερα την πλήρη έγκρισή τους για τη χορήγηση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στα άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω, ανακοίνωσε η αμερικανική ρυθμιστική αρχή, στην πρώτη τέτοιου είδους έγκριση εμβολίου κατά της COVID-19.

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech είχε λάβει μέχρι τώρα προσωρινή άδεια επείγουσας χρήσης.

To εμβόλιο της αμερικανική εταιρείας, που πλέον θα κυκλοφορεί στην αγορά με την ονομασία “Comirnaty”, είχε λάβει την προσωρινή άδεια για τα άτομα άνω των 16 ετών τον Δεκέμβριο του 2020, ενώ τον περασμένο Μάιο, δόθηκε αντίστοιχη άδεια για τους άνω των 12.

Για τις ηλικίες έως 16 ετών, το εμβόλιο θα συνεχίσει να διατίθεται με την προσωρινή άδεια. Από τους περισσότερους των 170 εκατομμυρίων πολιτών που έχουν εμβολιαστεί στις ΗΠΑ, γύρω στα 92 εκατομμύρια υπολογίζονται εκείνοι που έλαβαν το εμβόλιο της Pfizer.

Αξιωματούχοι στις ΗΠΑ, αναφέρει το CNN, ελπίζουν ότι η πλήρης έγκριση του εμβολίου θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ενθάρρυνσης προς όσους ήταν διστακτικοί απέναντι στον εμβολιασμό.

Tην πλήρη έγκριση του εμβολίου σχολίασε με ανάρτησή του στο Twitter και ο CEO της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουρλά, δηλώνοντας περήφανος για την δουλειά της φαρμακευτικής εταιρείας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα