ΗΠΑ προς Τουρκία: Αν θέλετε τα F-35, αγοράστε Patriot

Ο ασκών χρέη υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Πάτρικ Σάναχαν
Ο ασκών χρέη υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Πάτρικ Σάναχαν AP

Η Άγκυρα θα πρέπει να αποκτήσει και το πυραυλικό αμυντικό σύστημα Patriot αν θέλει να παραμείνει στο πρόγραμμα των υπερσύγχρονων μαχητικών, διαμηνύει Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο ασκών χρέη υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Πάτρικ Σάναχαν δήλωσε σήμερα πως θέλει από την Τουρκία να παραμείνει στο πρόγραμμα του μαχητικού αεριωθουμένου F-35, όμως πρόσθεσε πως η Άγκυρα πρέπει να αγοράσει το πυραυλικό αμυντικό σύστημα Patriot.

Στη διάρκεια ακροαματικής συνεδρίασης της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Σάναχαν ερωτήθηκε αν οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν την Τουρκία στο πρόγραμμα του F-35.

ADVERTISING

«Αναμφίβολα τη θέλουμε· είναι ανάγκη η Τουρκία να αγοράσει τους Patriot», απάντησε.

Η Ουάσινγκτον έχει αντιταχθεί στα σχέδια της Τουρκίας να αγοράσει το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400 εξαιτίας ανησυχιών πως θα τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των F-35 που κατασκευάζονται από την Lockheed Martin Corp.

Στην ισχυρότερη μέχρι τώρα ένδειξη από την Ουάσινγκτον πως η Άγκυρα δεν μπορεί να έχει και τα προηγμένα αεροσκάφη και τους S-400, αξιωματούχοι είπαν στο Reuters πως οι ΗΠΑ μπορεί σύντομα να παγώσουν τις προετοιμασίες για την παράδοση των F-35 στην Τουρκία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΗΠΑ: Πρόταση για αναθεώρηση των σχέσεων με την Τουρκία εξαιτίας των S-400

SHARE:

24Media Network