ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε ινστιτούτα μασάζ στην Ατλάντα- 8 νεκροί

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε ινστιτούτα μασάζ στην Ατλάντα- 8 νεκροί
Πολύνεκρη επίθεση σε ινστιτούτα μασάζ στην Ατλάντα με 8 νεκρούς AP

Επίθεση σε τρία ινστιτούτα μασάζ και σπα με 8 νεκρούς εκ των οποίων οι 6 γυναίκες ασιατικής καταγωγής. Ακόμη δεν είναι γνωστό εάν το κίνητρο του δράστη ήταν ρατσιστικό.

Οκτώ άνθρωποι, οι έξι γυναίκες ασιατικής καταγωγής, σκοτώθηκαν από πυρά την Τρίτη σε τρία ινστιτούτα μασάζ και σπα στην Ατλάντα κι ένα προάστιό της, ενημέρωσε η αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι έχει συλληφθεί ένας ύποπτος.

Στο πρώτο επεισόδιο, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν περί τις 17:00 (τοπική ώρα· 23:00 ώρα Ελλάδας) σε ινστιτούτο μασάζ σχεδόν 50 χλμ. από την Ατλάντα, τη μεγαλύτερη πόλη στην πολιτεία Τζόρτζια (νοτιοανατολικές ΗΠΑ), ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας στην κομητεία Τσέροκι, σύμφωνα με την εφημερίδα Atlanta Journal-Constitution.

Αργότερα το απόγευμα, άλλα δύο συμβάντα με τη χρήση πυροβόλων όπλων στοίχισαν τη ζωή ακόμη τεσσάρων ανθρώπων σε δύο ινστιτούτα μασάζ, το ένα αντίκρυ στο άλλο, στην Ατλάντα, διευκρίνισε η αστυνομική διεύθυνση της πόλης σε ανακοίνωση Τύπου αντίγραφο της οποίας περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Με το που έφθασαν, οι αστυνομικοί βρήκαν τρεις γυναίκες νεκρές στο εσωτερικό (του ινστιτούτου μασάζ) με εμφανή τραύματα από σφαίρες. Ακόμη επιτόπου, οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν για πυρά στην απέναντι πλευρά του δρόμου», όπου βρήκαν ακόμη μια γυναίκα νεκρή από σφαίρες, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Ένας ύποπτος συνελήφθη το βράδυ χθες Τρίτη (τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ώρα Ελλάδας), ενημέρωσε από τη δική της πλευρά η αστυνομία της κομητείας Τσέροκι μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Ο Ρόμπερτ Άαρον Λονγκ, 21 ετών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προέκυψε πως ενέχεται στα τρία αιματηρά περιστατικά μετά την εξέταση μαγνητοσκοπημένου υλικού που κατέγραψαν συστήματα παρακολούθησης στα ινστιτούτα, εξήγησε εκπρόσωπος της αστυνομίας της κομητείας στην Ατλάντα Τζέρναλ-Κονστιτούσιον. Συνελήφθη σε απόσταση 240 χλμ. από την πόλη της Ατλάντας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το πρώτο μακελειό έγινε σε ασιατικό ινστιτούτο μασάζ, όπου σκοτώθηκαν δύο γυναίκες ασιατικής καταγωγής, μια λευκή κι ένας λευκός. Τα τέσσερα θύματα των δύο άλλων συμβάντων είναι επίσης γυναίκες ασιατικής καταγωγής, κατά την ίδια πηγή.

Είναι ακόμη άγνωστο εάν οι επιθέσεις στα τρία ινστιτούτα μασάζ είχαν κίνητρο το μίσος για την ασιατική κοινότητα.

Διαπράχθηκαν ωστόσο με φόντο την έξαρση των επιθέσεων εναντίον Αμερικανών ασιατικής καταγωγής τους τελευταίους μήνες.

«Οι τραγικές δολοφονίες στην Ατλάντα επαναβεβαιώνουν πόσο απαραίτητο είναι να αναλάβουμε δράση, να προστατεύσουμε όλες τις περιθωριοποιημένες μειονότητες της Αμερικής από τον ρατσισμό», σχολίασε μέσω Twitter ο πολύ γνωστός ποινικολόγος Μπεν Κραμπ, γνωστός διότι ανέλαβε να εκπροσωπήσει την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ.

Πάνω από 2.800 ρατσιστικές ενέργειες ή περιπτώσεις διακρίσεων σε βάρος Αμερικανών ασιατικής καταγωγής καταγγέλθηκαν μέσω διαδικτύου σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ από τον Μάρτιο ως τον Δεκέμβριο του 2020, σύμφωνα με την οργάνωση Stop AAPI Hate.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα