ΗΠΑ: Στον Κόλπο του Μεξικού εισέρχεται ο τυφώνας Άιντα – Απειλεί τη Λουιζιάνα

ΗΠΑ: Στον Κόλπο του Μεξικού εισέρχεται ο τυφώνας Άιντα – Απειλεί τη Λουιζιάνα
Ο τυφώνας Άιντα έπληξε την Κούβα 2021 Ramon Espinosa/AP Photo

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν πως ο Άιντα θα ενισχυθεί κατά πολύ μέχρι να φτάσει στην αμερικανική Πολιτεία της Λουιζιάνα με ριπές ανέμων που μπορεί να αγγίξουν τα 250 χιλιόμετρα την ώρα.

Στον Κόλπο του Μεξικού εισέρχεται ο τυφώνας Άιντα, όπως ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής (τοπική ώρα) το Εθνικό Κέντρο για τους Τυφώνες στις ΗΠΑ (NHC), προσθέτοντας ότι αναμένεται γρήγορη αύξηση της έντασής του, πριν φτάσει τη βόρεια Ακτή του Κόλπου.

Στις 23:00 πριν από τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα Ανατολικής Ακτής ΗΠΑ) ο Άιντα βρισκόταν σε απόσταση 153 χιλιομέτρων από την Αβάνα στην Κούβα, με ανέμους ταχύτητας 130 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με το NHC.

Ο τυφώνας Άιντα χτύπησε την Κούβα 2021 Ramon Espinosa/AP Photo

Κατευθύνεται στη Λουιζιάνα

Την πορεία του βόρεια, κατευθυνόμενος προς τις νότιες ακτές των ΗΠΑ, όπου ενδέχεται να ανέβει από την κατηγορία 1 στην κατηγορία 4 και να εξελιχθεί σε «εξαιρετικά επικίνδυνο» κατευθύνεται ο τυφώνας Άιντα και οι μετεωρολόγοι προβλέπουν πως θα ενισχυθεί κατά πολύ μέχρι να φτάσει στην αμερικανική Πολιτεία της Λουιζιάνα με ριπές ανέμων που μπορεί να αγγίξουν τα 250 χιλιόμετρα την ώρα.

Η Λουιζιάνα ετοιμαζόταν να αντιμετωπίσει αυτόν τον τυφώνα, που αναμενόταν να φτάσει εκεί την Κυριακή, καθώς πλησιάζει η 16η επέτειος από ένα από τα πιο βίαια καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή: τον καταστροφικό τυφώνα Κατρίνα.

Ο τυφώνας Άιντα μπορεί στην πορεία του να ανέβει από την κατηγορία 1 στην κατηγορία 4 στην πεντάβαθμη κλίμακα, σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο του αμερικανικού κέντρου παρακολούθησης κυκλώνων (NHC).

Ενδεχομένως φτάνοντας εκεί να εξελιχθεί σε «ένα μεγάλο τυφώνα» και «εξαιρετικά επικίνδυνο», που μπορεί να φέρει ανέμους άνω των 200 χλμ / ώρα, προειδοποίησε το NHC.

Τυφώνας NOAA via AP


Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα