ΗΠΑ: Στους 50 ανέβηκαν οι τραυματίες Αμερικανοί από την επίθεση του Ιράν στη Βαγδάτη

ΗΠΑ: Στους 50 ανέβηκαν οι τραυματίες Αμερικανοί από την επίθεση του Ιράν στη Βαγδάτη
Πύραυλος εκτοξεύεται από στρατιωτική μονάδα του Ιράν, Αρχείο AP

Η ιρανική επίθεση στην αμερικανική στρατιωτική βάση της Βαγδάτης δεν ήταν τελικά εντελώς αναίμακτη.

Η επίθεση με πυραύλους που εξαπέλυσε το Ιράν κατά στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ στη Βαγδάτη λίγες ημέρες μετά το δολοφονικό χτύπημα που κατάφεραν οι Αμερικανοί κατά του στρατηγού Σουλεϊμανί είχε τελικά σοβαρές συνέπειες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, ο αριθμός των Αμερικανών στρατιωτών και αξιωματικών που τραυματίστηκαν από την εν λόγω επίθεση έφτασε πλέον τους 50, από 34 που ανέφερε ο προηγούμενος απολογισμός.

Απαντες έχουν αποκομίσει τραυματισμούς στο κεφάλι ενώ κάποιοι από τους 50 έχουν παρουσιάσει επίσης συμπτώματα διάσεισης.

Το γεγονός αυτό αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία καθώς ο αρχικός ισχυρισμός των Αμερικανών και προσωπικά του προέδρου Τραμπ ανέφερε ότι ουδείς Αμερικανός στρατιώτης ή αξιωματικός τραυματίστηκε στη συγκεκριμένη επίθεση.

Την προηγούμενη εβδομάδα, όταν άρχισαν να έρχονται στο φως της δημοσιότητας ρεπορτάζ που μιλούσαν για τους πρώτους τραυματισμούς ο Τραμπ θέλησε να τους υποβαθμίσει λέγοντας ότι δεν τους θεωρεί τόσο σημαντικούς.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση οργανώσεων βετεράνων στις ΗΠΑ. Ο Γουίλιαμ Σμιτς, επικεφαλής της ένωσης Βετεράνων των Πολέμων στο Εξωτερικό, είπε πως «αναμένει μια συγγνώμη από τον πρόεδρο προς τους άνδρες και τις γυναίκες των ένοπλων δυνάμεών μας για τα λαθεμένα σχόλιά του».

Σύμφωνα με δεδομένα του Πενταγώνου, περίπου 408.000 στελέχη των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων έχει διαγνωστεί πως υπέστησαν εγκεφαλικές διασείσεις από το 2000.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα