ΗΠΑ: Συγκλονίζει η Σιμόν Μπάιλς – “Το FBI συγκάλυψε τις κακοποιήσεις Νάσαρ”

ΗΠΑ: Συγκλονίζει η Σιμόν Μπάιλς – “Το FBI συγκάλυψε τις κακοποιήσεις Νάσαρ”
Η Σιμόν Μπάιλς καταθέτει για την υπόθεση Νάσαρ και την συγκάλυψη του FBI Graeme Jennings/Pool via AP IMAGES

Ανοίγει ξανά ο φάκελος του μεγαλύτερου αθλητικού σκανδάλου. Η Σιμόν Μπάιλς μαζί με άλλα τέσσερα κορίτσια κατηγορούν το FBI ότι "έκανε τα στραβά μάτια" στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης από τον αθλίατρο Λάρι Νάσαρ.

Ο φάκελος για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην αθλητική ιστορία των ΗΠΑ, ανοίγει ξανά. Η υπερ-αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής Σιμόν Μπάιλς, κατηγορεί το FBI για συγκάλυψη εκείνου που κακοποίησε σεξουαλικά την ίδια και άλλες 250 γυναίκες, του αθλίατρου Λάρι Νάσαρ.

“Για να είμαι ξεκάθαρη, κατηγορώ τον Λάρι Νάσαρ. Επίσης, κατηγορώ ένα ολόκληρο σύστημα που υπέθαλπε την κακοποίηση που βίωσα. Έχω επιβιώσει από την σεξουαλική κακοποίηση και πιστεύω ότι οι οργανώσεις που συστάθηκαν για να με προστατεύσουν σαν αθλήτρια, απέτυχαν”, ανέφερε η Σιμόν Μπάιλς στην κατάθεσή της στην ειδική επιτροπή της Γερουσίας, η οποία προκάλεσε συγκίνηση και ανατριχίλα.

Η αθλήτρια με τα 7 ολυμπιακά μετάλλια και τα 19 χρυσά σε παγκόσμιες διοργανώσεις, είναι μία από τις 250 γυναίκες που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον αρχίατρο της Εθνικής Ολυμπιακής Ομάδας. Παρόλο που ο Νάσαρ βρίσκεται στην φυλακή, εκτίοντας ποινή 175 ετών, ο εφιάλτης για τα θύματά του δεν έχει σταματήσει, καθώς αισθάνονται ότι δεν έχουν δικαιωθεί.

Η Μπάιλς μαζί με άλλα τέσσερα κορίτσια της ενόργανης καταθέτουν πως τα στελέχη του FBI προσπάθησαν να συγκαλύψουν το σκάνδαλο, με την ίδια να αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Υποφέραμε και συνεχίζουμε να υποφέρουμε, γιατί κανείς από το FBI δεν έκανε αυτό που όφειλε για να μας προστατεύσει. Μας κορόιδεψαν και ζητάμε απαντήσεις! Φαίνεται πως το FBI έκανε τα στραβά μάτια”.

Υπενθυμίζεται, πως πριν από μερικούς μήνες, ο εσωτερικός παρατηρητής του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε, επίσης, το FBI για την αποτυχία του να διερευνήσει τους ισχυρισμούς σεξουαλικής κακοποίησης που έλαβε το 2015 εναντίον του Λάρι Νασαρ, ενώ στόχευσε δύο αξιωματούχους του FBI ότι είπαν ψέματα στους ανακριτές για να καλύψουν τα λάθη τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version