ΗΠΑ: Υποψήφια αντιπρόεδρος και επίσημα η Κάμαλα Χάρις

ΗΠΑ: Υποψήφια αντιπρόεδρος και επίσημα η Κάμαλα Χάρις
Η αμερικανίδα γερουσιαστής Κάμαλα Χάρις AP

Η Κάμαλα Χάρις, έγινε και επίσημα η υποψήφια αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών, ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. Είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα που διεκδικεί τη θέση.

Η αμερικανίδα γερουσιαστής Κάμαλα Χάρις αποδέχθηκε την Τετάρτη, το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος για να είναι υποψήφια αντιπρόεδρος στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 3 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, ζητώντας από τους Αμερικανούς να ψηφίσουν τον Τζο Μπάιντεν και κατηγορώντας τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι η αποτυχημένη ηγεσία του κόστισε ζωές στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Γράφοντας ιστορία ως η πρώτη μαύρη και ασιατικής καταγωγής γυναίκα που διεκδικεί μια τόσο υψηλή θέση, η Χάρις, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατήγγειλε ότι η διχαστική ηγεσία του Τραμπ έφερε τη χώρα σε «σημείο καμπής» και απηύθυνε έκκληση προς τους ψηφοφόρους του Δημοκρατικού Κόμματος, η ψήφος των οποίων είναι κρίσιμης σημασίας για να ηττηθεί ο Τραμπ.

«Αξίζουμε πολλά περισσότερα», τόνισε η 55χρονη γερουσιαστής από την Καλιφόρνια μιλώντας από ένα σχεδόν άδειο λόγω πανδημίας covid-19 συνεδριακό κέντρο στη γενέτειρα του Τζο Μπάιντεν, το Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ.

«Το μόνιμο χάος μας αφήνει να περιπλανιόμαστε, η ανικανότητα μας κάνει να φοβόμαστε, η αναισθησία μας κάνει να νιώθουμε μόνοι», πρόσθεσε η Χάρις.

«Πρέπει να εκλέξουμε έναν πρόεδρο (…) που θα μας ενώσει – μαύρους, λευκούς, Λατινοαμερικάνους, Ασιάτες, αυτόχθονες—ώστε να πετύχουμε το μέλλον που επιθυμούμε από κοινού. Πρέπει να εκλέξουμε τον Τζο Μπάιντεν», τόνισε.

«Η απουσία ηγετικής ικανότητας του Ντόναλντ Τραμπ κόστισε ζωές» στη χώρα, κατήγγειλε η Χάρις, αναφερόμενη στην πανδημία covid-19 που κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 170.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ.

«Δεν υπάρχει εμβόλιο για τον ρατσισμό, πρέπει να καταβάλουμε προσπάθεια», πρόσθεσε, προτού ανέβει στη σκηνή μαζί της ο Μπάιντεν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα