ΗΠΑ: Ζητούν την απελευθέρωση Αρμένιων στρατιωτών που κρατούνται από το Αζερμπαϊτζάν

ΗΠΑ: Ζητούν την απελευθέρωση Αρμένιων στρατιωτών που κρατούνται από το Αζερμπαϊτζάν
Αρμένιοι στρατιώτες (φωτογραφία αρχείου) Associated Press

"Καλούμε τις δύο πλευρές να επιλύσουν κατεπειγόντως και ειρηνικά την κατάσταση", τονίζει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν.

Την έντονη ανησυχία τους εξέφρασαν το βράδυ της Πέμπτης (27/05) οι Ηνωμένες Πολιτείες για την επιδείνωση της κατάστασης στα σύνορα της Αρμενίας με το Αζερμπαϊτζάν, ζητώντας την απελευθέρωση των Αρμένιων στρατιωτών που συνελήφθησαν νωρίτερα από τις δυνάμεις του Μπακού.

«Καλούμε τις δύο πλευρές να επιλύσουν κατεπειγόντως και ειρηνικά την κατάσταση. Συνεχίζουμε επίσης να καλούμε το Αζερμπαϊτζάν να απελευθερώσει όλους τους αιχμαλώτους πολέμου και τους άλλους κρατουμένους και υπενθυμίζουμε στο Αζερμπαϊτζάν ότι έχει υποχρέωση να μεταχειρίζεται ανθρωπιστικά όλους τους κρατούμενους, με βάση το ισχύον, διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Νεντ Πράις, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η Ουάσινγκτον πρόσθεσε ότι θεωρεί «προκλητική και ανωφελή» κάθε κίνηση στην μη καθορισμένη μεθοριακή ζώνη που χωρίζει τις δύο χώρες.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ΗΠΑ έχουν καταδικάσει την προσφυγή στη βία για τον καθορισμό της διαχωριστικής γραμμής και κάλεσαν όλες τις δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή να επιστρέψουν στις θέσεις όπου ήταν στις 11 Μαΐου, δηλαδή πριν να ξεσπάσει η νέα κρίση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα