Ιράν: Η στάση των ΗΠΑ είναι “ένα βήμα προς τη διόρθωση λαθών του παρελθόντος”

Ιράν: Η στάση των ΗΠΑ είναι “ένα βήμα προς τη διόρθωση λαθών του παρελθόντος”
Πόλεμος στο Ιράν AP

Η νέα στάση των ΗΠΑ στον πόλεμο της Υεμένης μπορεί να είναι "ένα βήμα προς τη διόρθωση λαθών του παρελθόντος", δηλώνει η Τεχεράνη.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν ανακοίνωσε ότι μια νέα αμερικανική στάση στον πόλεμο της Υεμένης μπορεί να είναι “ένα βήμα προς τη διόρθωση λαθών του παρελθόντος”, μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν αυτή την εβδομάδα ότι η Ουάσινγκτον τερματίζει την υποστήριξή της στην υπό τη Σαουδική Αραβία στρατιωτική εκστρατεία στην Υεμένη.

“Η διακοπή της υποστήριξης … στον σαουδαραβικό συνασπισμό, αν δεν είναι πολιτικός ελιγμός, θα μπορούσε να είναι ένα βήμα προς τη διόρθωση λαθών του παρελθόντος”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Σαΐντ Χατιμπζαντέχ, τον οποίο επικαλούνται κρατικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Μπάιντεν δήλωσε την Πέμπτη ότι ο πόλεμος που διαρκεί περισσότερο από έξι χρόνια, και θεωρείται ευρέως ως μια σύγκρουση δι’ αντιπροσώπου μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν, “πρέπει να τελειώσει”. Όρισε επίσης τον βετεράνο Αμερικανό διπλωμάτη Τίμοθι Λένιντερνγκ ως ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για την Υεμένη σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της αμερικανικής διπλωματίας για τον τερματισμό του πόλεμου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα