Ιράν: Καταδικάστηκε σε θάνατο για κατασκοπεία υπέρ της CIA

Ο Πρόεδρος του Ιράν , Χασάν Ρουχανί
Ο Πρόεδρος του Ιράν , Χασάν Ρουχανί AP

Ο άνδρας σύμφωνα με τις αρχές του Ιράν προσπάθησε να παραδώσει πληροφορίες για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα στην αμερικανική πρεσβεία έναντι μεγάλου χρηματικού ποσού.

Ένας άνδρας καταδικάστηκε σε θάνατο στο Ιράν με την κατηγορία ότι κατασκόπευε υπέρ της CIA και ότι αποπειράθηκε να της παραδώσει πληροφορίες για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της δικαστικής εξουσίας Γολαμχοσεΐν Εσμαϊλί.

«Ο Αμίρ Ραχιμπούρ, που ήταν κατάσκοπος της CIA και λάμβανε μεγάλα χρηματικά ποσά, προσπάθησε να αποκαλύψει μέρος των ιρανικών πυρηνικών πληροφοριών στην αμερικανική υπηρεσία. Δικάστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο και πρόσφατα το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε την ποινή του, η οποία θα εκτελεστεί σύντομα», τόνισε ο Εσμαϊλί.

ADVERTISING

Νωρίτερα ο ίδιος είχε ανακοινώσει ότι δύο άλλα πρόσωπα που εργάζονταν σε φιλανθρωπική εταιρεία καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης για αντίστοιχες κατηγορίες.

«Δύο κατάσκοποι της CIA που εργάζονταν σε φιλανθρωπική εταιρεία εντοπίστηκαν, δικάστηκαν και καταδικάστηκαν σε δέκα χρόνια κάθειρξη για κατασκοπεία και σε πέντε ακόμη χρόνια επειδή ενήργησαν εις βάρος του εθνικού συμφέροντος», εξήγησε ο Εσμαϊλί.

Τα ονόματα των δύο αυτών προσώπων δεν θα ανακοινωθούν ακόμη διότι δεν έχει οριστικοποιηθεί η ποινή τους, επεσήμανε ο ίδιος.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιράν, ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network