Ιράν – Κορονοϊός: 51 νέοι θάνατοι – 7.300 συνολικά οι νεκροί

Ιράν – Κορονοϊός: 51 νέοι θάνατοι – 7.300 συνολικά οι νεκροί
Συγγενείς θύμματος από κορονοϊό στο Ιράν AP

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε 2.311 νέα κρούσματα της λοίμωξης, τα οποία αυξάνουν σε 131.652 τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων.

Η Τεχεράνη ανακοίνωσε σήμερα 51 επιπλέον θανάτους που συνδέονται με το νέο κορονοϊό, αριθμός που αυξάνει σε 7.300 τον επίσημο απολογισμό των νεκρών από την πανδημία στο Ιράν, την πλέον πληγείσα χώρα στη Μέση Ανατολή.

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε 2.311 νέα κρούσματα της λοίμωξης, τα οποία αυξάνουν σε 131.652 τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ισλαμική Δημοκρατία από τον Φεβρουάριο, όταν ανακοινώθηκαν τα πρώτα κρούσματα.

Σύμφωνα με τον Κιανούς Τζαχανπούρ, τον εκπρόσωπο του υπουργείου, σε 14 από τις 31 επαρχίες της χώρας δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος που να σχετίζεται με τον ιό κατά το τελευταίο 24ωρο, ενώ έξι άλλες κατέγραψαν μόνο έναν θάνατο. Ο Ιράτζ Χαριρσί, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, επανέλαβε την έκκλησή του για αποφυγή κάθε περιττής μετακίνησης κατά τη διάρκεια των διακοπών της γιορτής Ιντ αλ-Φιτρ, η οποία σηματοδοτεί το τέλος του μουσουλμανικού μήνα νηστείας του Ραμαζανιού.

Το Ιντ αλ-Φιτρ θα γιορταστεί την Κυριακή και τη Δευτέρα στο Ιράν. Με την ευκαιρία αυτή, οι Ιρανοί συνηθίζουν να μετακινούνται μεταξύ των επαρχιών για να επισκεφτούν τους συγγενείς τους.

“Η μετακίνηση στις κόκκινες περιοχές (όπου το επίπεδο κινδύνου λόγω του κορονοϊού είναι το υψηλότερο σύμφωνα με τον χρωματικό κωδικό που έχουν υιοθετήσει οι αρχές) μάς θέτει σε κίνδυνο και η μετακίνηση στις λευκές περιοχές (με το χαμηλότερο επίπεδο κινδύνου) απειλεί την υγεία των κατοίκων αυτών των περιοχών”, δήλωσε σήμερα ο Χαριρσί στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

Η κυβέρνηση του προέδρου Χασάν Ροχανί, η οποία επικρίθηκε για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την υγειονομική κρίση, έκλεισε σχολεία και χώρους λατρείας και απαγόρευσε τις μετακινήσεις μεταξύ των πόλεων κατά τη διάρκεια των διακοπών της περσικής Πρωτοχρονιάς τον Μάρτιο.

Ωστόσο, τον Απρίλιο επέτρεψε μια σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών στόχος των οποίων είναι η αναχαίτιση της διασποράς του ιού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα