Ιράν: Πρώτο όχι για άτυπη συνάντηση με τις ΗΠΑ για την πυρηνική συμφωνία

Ιράν: Πρώτο όχι για άτυπη συνάντηση με τις ΗΠΑ για την πυρηνική συμφωνία
Πυρηνικό πρόγραμμα στο Ιράν AP

Το Ιράν θεωρεί ότι δεν έχει φτάσει ακόμη το πλήρωμα του χρόνου για να διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ την αναβίωση της συμφωνίας για τα πυρηνικά όπλα.

Το Ιράν απέκλεισε το ενδεχόμενο πραγματοποίησης άτυπης συνάντησης με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ευρωπαϊκές δυνάμεις για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015, επιμένοντας ότι η Ουάσινγκτον θα πρέπει να άρει όλες τις κυρώσεις κατά της Τεχεράνης.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την Κυριακή ότι δεν θεωρεί πως είναι η κατάλληλη στιγμή για την πραγματοποίηση της άτυπης συνάντησης για την διεθνή πυρηνική συμφωνία, η οποία προτάθηκε από την Ευρώπη.

«Με βάση της πρόσφατες θέσεις και ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών και των τριών ευρωπαϊκών χωρών (Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία), το Ιράν δεν θεωρεί ότι η στιγμή είναι κατάλληλη για την πραγματοποίηση της άτυπης συνάντησης που προτάθηκε από τον ευρωπαίο συντονιστή της συμφωνίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Σαΐντ Χατιμπζαντέχ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα