Ιράν: Συνέλαβαν αθλητές παρκούρ επειδή φωτογραφήθηκαν να φιλιούνται σε ταράτσα

Ιράν: Συνέλαβαν αθλητές παρκούρ επειδή φωτογραφήθηκαν να φιλιούνται σε ταράτσα
Facebook

Οι ιρανικές αρχές συνέλαβαν ένα ζευγάρι αθλητών μετά τις ρομαντικές φωτογραφίες του που ανήρτησε στα social media- Έντονες αντιδράσεις.

Η ιρανική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι συνέλαβε δύο αθλητές του parkour, τον Alireza Japalaghy και μια γυναίκα της οποίας το όνομα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, αφού δημοσίευσαν ρομαντικές φωτογραφίες, στις οποίες αντάλλαζαν φιλιά και αγκαλιές ενώ βρίσκονταν στον τελευταίο όροφο μίας πολυκατοικίας, όπως αναφέρει το BBC.

“Φωτογραφίες ενός νεαρού αγοριού και κοριτσιού που εμφάνισαν ακατάλληλη και μη θρησκευτική συμπεριφορά δημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι απεικονιζόμενοι συνελήφθησαν μετά την εντολή των δικαστικών υπαλλήλων, καθώς αυτό που έκαναν ήταν ένα δείγμα προκλητικότητας”, ανέφερε η δήλωση της αστυνομίας.

Ο Alireza Japalaghy, δημοφιλής μεταξύ των αθλητών του parkour, συνελήφθη πρώτος τη Δευτέρα. Η απεικονιζόμενη γυναίκα στις φωτογραφίες μαζί του συνελήφθη την Πέμπτη.

Η σύλληψή τους προκάλεσε αντιδράσεις στα κοινωνικά μέσα. Οι χρήστες εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους τονίζοντας το ερώτημα πώς η δράση της αστυνομίας μπορεί να είναι τόσο άμεση όσον αφορά παραβατικές συμπεριφορές όπως ανθρώπους που φιλιούνται, σε σύγκριση με εκείνους που διαπράττουν εγκλήματα όπως δολοφονίες και οικονομική διαφθορά.

Το ζήτημα των γυναικείων γυμνών σωμάτων στους κανονισμούς της Ισλαμικής Δημοκρατίας ήταν επίσης μεταξύ άλλων θεμάτων που τέθηκαν στις αντιδράσεις των χρηστών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα