Ιρλανδία: Σε αυτο-απομόνωση η κυβέρνηση μετά από κρούσμα κορονοϊού

Ιρλανδία: Σε αυτο-απομόνωση η κυβέρνηση μετά από κρούσμα κορονοϊού
Μέλη της Ιρλανδικής Κυβέρνησης Youtube

Σε αυτο-απομόνωση τέθηκε ολόκληρη η ιρλανδική κυβέρνηση, αφότου ο υπουργός Υγείας Στίβεν Ντόνελι ασθένησε από την COVID-19.

Το ιρλανδικό κοινοβούλιο ανέστειλε τη λειτουργία του για μία εβδομάδα και οι υπουργοί της κυβέρνησης κλήθηκαν να αυτο-απομονωθούν, αφότου ο υπουργός Υγείας Στίβεν Ντόνελι ασθένησε, έγινε γνωστό από τον πρόεδρο του κοινοβουλίου.

«Όπως προκύπτει από τα γεγονότα σήμερα, το υπουργικό συμβούλιο πρέπει τώρα να μπει σε αυτό-απομόνωση, επομένως δεν υπάρχει η δυνατότητα να προχωρήσουμε με τις εργασίες και το κοινοβούλιο θα αναβάλει τη λειτουργία του έως την επόμενη Τρίτη ή ώσπου να λάβω οδηγίες (από τον πρωθυπουργό)», δήλωσε ενώπιον του σώματος ο πρόεδρος της κάτω βουλής Σιν Ο Φιργκέιλ.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTE μετέδωσε πως ο Ντόνελι ζήτησε ένα τεστ COVID-19 το απόγευμα της Τρίτης. Το γραφείο του δεν έχει ανταποκριθεί σε αίτημα να σχολιάσει σχετικά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ιρλανδία ανακοίνωσε 357 νέα κρούσματα Covid-19, τον υψηλότερο ημερήσιο απολογισμό από τα μέσα Μαΐου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα