Ισημερινός: Κατασχέθηκε ποσότητα 1,6 τόνων κοκαΐνης

Ισημερινός: Κατασχέθηκε ποσότητα 1,6 τόνων κοκαΐνης

Μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης κατέσχεσε η αστυνομία του Ισημερινού κοντά στα σύνορα με την Κολομβία

Η αστυνομία του Ισημερινού κατέσχεσε 1,6 τόνους κοκαΐνης κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης για την πάταξη της διακίνησης των ναρκωτικών στο λιμάνι Εσμεράλντα στα βόρεια της χώρας κοντά στα σύνορα με την Κολομβία, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν 11 διακινητές μεταξύ των οποίων εννέα από τον Ισημερινό και δυο από την Κολομβία δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Χαβιέ Κόρδοβα σε συνέντευξη Τύπου. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών οι διακινητές των ναρκωτικών μεταφέρουν κοκαΐνη από το Σάντο Ντομίνικο στα βορειοδυτικά της χώρας προς το λιμάνι Εσμεράλντα από όπου τα ναρκωτικά αποστέλλονται σε προορισμούς του εξωτερικού.

Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα σε πακέτα και αποστέλλονταν σε προορισμούς της Κεντρικής Αμερικής με ταχύπλοα. Από την αρχή του έτους, οι διωκτικές αρχές του Ισημερινού έχουν κατασχέσει 42 τόνους κοκαΐνης. Το 2013, οι αρχές είχαν κατασχέσει συνολικά 58 τόνους ναρκωτικών.

Ο Ισημερινός, αν και είναι μια χώρα η οποία δεν διαθέτει φυτείες ή εργαστήρια παραγωγής ναρκωτικών μεγάλης κλίμακας παίζει το ρόλο της χώρας διέλευσης για τα ναρκωτικά που παράγονται στην Κολομβία και προορίζονται για χώρες του εξωτερικού.

SHARE:

24Media Network