Ισπανία: Διαβεβαιώνει ότι όλα είναι υπό έλεγχο αλλά έχει 1000 κρούσματα την ημέρα

Ισπανία: Διαβεβαιώνει ότι όλα είναι υπό έλεγχο αλλά έχει 1000 κρούσματα την ημέρα
Κορονοϊός στην Ισπανία AP

Η Ισπανία αντιμετωπίζει και πάλι σοβαρό πρόβλημα με τον κορονοϊό αλλά δηλώνει ότι η κατάσταση είναι απολύτως ελεγχόμενη.

Η ισπανική κυβέρνηση διαβεβαίωσε την Κυριακή ότι παρά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, η κατάσταση βρίσκονται “υπό έλεγχο”, δίνοντας απάντηση σε εκείνες τις χώρες που ανακοίνωσαν περιορισμούς στις μετακινήσεις από την Ισπανία.

Από την Κυριακή, οι επιβάτες που φτάνουν από την Ισπανία στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να υποβάλλονται σε απομόνωση δύο εβδομάδων, ενώ η Νορβηγία επέβαλε και πάλι περιορισμούς στα ταξίδια στην Ισπανία. Παράλληλα, ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ από την πλευρά του “συνέστησε έντονα” στους Γάλλους να “αποφύγουν” τις διακοπές στην Καταλονία, μια περιοχή στη βορειοανατολική Ισπανία όπου η επιδημία αυξάνεται ιδιαίτερα.

Την ίδια ώρα, η TUI, η μεγαλύτερη εταιρεία διακοπών στην Ευρώπη, ανακοίνωσε πως αποφάσισε να ακυρώσει όλες τα προγραμματισμένα πακέτα διακοπών της στην ηπειρωτική Ισπανία έως και την Κυριακή 9 Αυγούστου, μετά τα μέτρα που έλαβε η Βρετανία. “Η TUI UK έχει λάβει την απόφαση να ακυρώσει όλες τις διακοπές στην ηπειρωτική Ισπανία έως και την Κυριακή 9 Αυγούστου 2020”, ανεφέρεται στο δελτίο Τύπου.

“Γνωρίζουμε πόσο προσδοκούν οι πελάτες μας τις διακοπές τους στο εξωτερικό και πως ορισμένοι θα είναι σε θέση να προσαρμοσθούν τους νέους περιορισμούς καραντίνας. Επομένως, όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν στις Βαλεαρίδες Νήσους και τα Κανάρια Νήσους θα μπορούν να ταξιδέψουν όπως είχε προγραμματιστεί από τη Δευτέρα 27 Ιουλίου “, προσθέτει η εταιρεία.

“Η ισπανική κυβέρνηση θεωρεί ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, τα κρούσματα εντοπίζονται, έχουν απομονωθεί και ελεγχθεί”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο το ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών . “Η Ισπανία είναι μια ασφαλής χώρα”, πρόσθεσε το υπουργείο, αναφέροντας ότι στο μέτρο των δεκαπενθήμερων περιορισμών που αποφάσισε η Βρετανία, η Ισπανία “έχει έλθει σε επαφή” με το Λονδίνο του οποίου τις αποφάσεις “σέβεται”.

Η επιδημία αυξάνεται στην Ισπανία με σχεδόν χίλια κρούσματα καθημερινά να έχουν καταγραφεί την Πέμπτη και την Παρασκευή, σύμφωνα με τις τελευταίες επίσημες αναφορές. Ο αριθμός των κρουσμάτων τριπλασιάστηκε μέσα σε δύο εβδομάδες, ενώ περισσότερες από 280 εστίες παρακολουθούνται στενά από τις υγειονομικές αρχές. Το ισπανικό Υπουργείο Υγείας ανησυχεί ιδιαίτερα για την κατάσταση στην Αραγονία και την Καταλονία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα