Ισπανία: Στους πέντε οι νεκροί από την πτώση λεωφορείου σε ποτάμι – Ένας αγνοούμενος

Ισπανία: Στους πέντε οι νεκροί από την πτώση λεωφορείου σε ποτάμι – Ένας αγνοούμενος
Ασθενοφόρο στην Ισπανία AP

Το λεωφορείο είχε αναχωρήσει από την πόλη Λούγο με προορισμό το λιμάνι του Βίγο. Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και αυτό κατέληξε στα νερά του ποταμού.

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον ένας ακόμη αγνοείται μετά την πτώση του λεωφορείου στον ποταμό Lérez στην Ποντεβέδρα της Γαλικίας, στη βορειοδυτική Ισπανία, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων και η επιχείρηση διάσωσης χρειάστηκε να διακοπούν τη νύχτα λόγω των ακραίων συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ξεκίνησαν ξανά ανήμερα των Χριστουγέννων.

Όπως αναφέρει η El Pais, η Κυβερνητική Αντιπροσωπεία στην Ποντεβέδρα ανέφερε ότι δεν υπάρχουν άλλες σοροί στο εσωτερικό του λεωφορείου και τώρα οι υπόλοιποι επιβάτες αναζητούνται στο ποτάμι.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, δύο άτομα διασώθηκαν, ο οδηγός του λεωφορείου ηλικίας 63 ετών και ένας επιβάτης, οι οποίοι νοσηλεύονται. Ο οδηγός του οχήματος, ο οποίος βρέθηκε αρνητικός σε τεστ αλκοόλ και ναρκωτικών, μεταφέρθηκε χθες το βράδυ στο Κλινικό Νοσοκομείο του Σαντιάγο και ο επιβάτης που σώθηκε στο Μοντεσέλο της Ποντεβέδρα.

Το δυστύχημα σημειώθηκε χθες, Σάββατο, το βράδυ, παραμονή Χριστουγέννων, στην κοινότητα Σερδέδο-Κοτομπάντε, που βρίσκεται όχι μακριά από το Βίγκο, κοντά στα σύνορα με την Πορτογαλία.

Σύμφωνα με την περιφερειακή εφημερίδα La Voz de Galicia, με το λεωφορείο επέστρεφαν άνθρωποι που είχαν πάει να επισκεφθούν συγγενείς τους που κρατούνται στο σωφρονιστικό ίδρυμα του Μοντερόσο, στο κέντρο της Γαλικίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα