Ισπανία: Μειώθηκε το ποσοστό υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας

Καταλονία: Αποψη από συγκέντρωση
Καταλονία: Αποψη από συγκέντρωση AP

Δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε πέρσι τον Ιούλιο έδειχνε ότι το 44% των κατοίκων της Καταλονίας ήταν υπέρ της ανεξαρτησίας. Το ποοστό αυτό μειώθηκε στο 41,9%.

Το ποσοστό των κατοίκων της Καταλονίας που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της περιοχής μειώθηκε στο 41,9% ενώ το ποσοστό εκείνων που είναι αντίθετοι με αυτήν αυξήθηκε οριακά στο 48,8%, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε πριν από την πρόσφατη ένταση και δημοσιεύθηκε σήμερα από ινστιτούτο που εξαρτάται από την τοπική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την προηγούμενη αντίστοιχη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο από το ινστιτούτο Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), το 44% των κατοίκων ήταν υπέρ της ανεξαρτησίας και το 48,3% κατά. Τα ποσοστά βασίζονται στις απαντήσεις 1.315 κατοίκων της περιοχής, ισπανικής υπηκοότητας.

Η δημοσκόπηση έγινε μεταξύ 16 Σεπτεμβρίου και 7 Οκτωβρίου πριν από την καταδίκη στις 14 Οκτωβρίου εννέα Καταλανών αυτονομιστών ηγετών σε βαριές ποινές κάθειρξης για τον ρόλο τους στην αποτυχημένη απόπειρα της περιφέρειας το 2017 να αποκτήσει την ανεξαρτησία της.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ισπανία, Καταλονία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καταλονία: Διαδηλωτές υπέρ της ανεξαρτησίας απέκλεισαν μεγάλο αυτοκινητόδρομο

Εκλογές στην Ισπανία: Το χρονικό της πολιτικής αστάθειας

Καταλονία: Κατασκήνωση διαμαρτυρίας για την καταδίκη αυτονομιστών ηγετών

Νέα ογκώδης διαδήλωση και ταραχές στη Βαρκελώνη

Η Βαρκελώνη στα δύο το Σαββατοκύριακο: Διαδηλώσεις υπέρ και κατά της ανεξαρτησίας

SHARE: