Ισπανία: “Ψάχνουν” τον Χουάν Κάρλος σε Πορτογαλία και Δομινικανή Δημοκρατία

Ισπανία: “Ψάχνουν” τον Χουάν Κάρλος σε Πορτογαλία και Δομινικανή Δημοκρατία
Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος τον Μάρτιο του 2018 AP

Tα ισπανικά ΜΜΕ αναζητούν τον τέως βασιλιά. Το Γραφείο Μετανάστευσης της Δομινικανής Δημοκρατίας δεν έχει καμία καταχώριση της άφιξής του.

Ισπανικά ΜΜΕ επιχείρησαν την Τρίτη (04/08) να εντοπίσουν τον τέως βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος και μετέδωσαν πως βρίσκεται είτε στη Δομινικανή Δημοκρατία είτε στην Πορτογαλία, την ώρα που τα ανάκτορα αρνούνται να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία, μετά την ανακοίνωση, μία ημέρα πριν, της αυτοεξορίας του.

Η διαδικτυακή εφημερίδα El Confidencial έγραψε το απόγευμα ότι ο 82χρονος Χουάν Κάρλος βρίσκεται στην Πορτογαλία όπου έζησε σε μικρή ηλικία, «στην κοινότητα Αζεϊτάο», σε απόσταση τριάντα χιλιομέτρων νότια της Λισαβόνας.

Επικαλούμενη «πηγές προσκείμενες στη βασιλική οικογένεια», η εφημερίδα έγραψε πως ο πρώην μονάρχης «φιλοξενείται από την οικογένεια Μπρίτο ε Κούνια-Εσπίριτο Σάντο με την οποία διατηρεί αδελφική σχέση από τότε που η οικογένειά του έζησε στην εξορία», υπό τη δικτατορία του Φράνκο.

«Μέχρι νεωτέρας, αυτή θα είναι η κατοικία του, αφού απέρριψε άλλους προορισμούς, πιο μακρινούς, όπως τη Δομινικανή Δημοκρατία και τη Νέα Ζηλανδία», συμπληρώνει η El Confidencial.

Νωρίτερα, όμως, η εφημερίδα ABC είχε γράψει πως ο Χουάν Κάρλος μετέβη στη Δομινικανή Δημοκρατία. Η El Mundo και η Vanguardia ανέφεραν επίσης ότι προτίθεται να μείνει εκεί σε φίλους για λίγο καιρό. Το σενάριο στήριξε και το δομινικανό τηλεοπτικό δίκτυο Canal de Noticias, το οποίο μετέδωσε ότι ο βασιλιάς «ετοιμάζεται» να επισκεφθεί τη Δομινικανή Δημοκρατία η οποία «κάνει προετοιμασίες για την άφιξή του».

Από την πλευρά του, ωστόσο, το Γραφείο Μετανάστευσης της Δομινικανής Δημοκρατίας γνωστοποίησε ότι δεν έχει καμία καταχώριση σχετικά με την άφιξη στη χώρα του πρώην βασιλιά, όπως ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του γραφείου στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Το Γραφείο Μετανάστευσης ανέφερε πως το τελευταίο ταξίδι του τέως βασιλιά στη χώρα έγινε στο διάστημα 28ης Φεβρουαρίου-2ας Μαρτίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα