Ισραήλ: Εκτάκτως ο αρχηγός του αμερικανικού στρατού στη χώρα – Πλήγματα στη Συρία

Ισραήλ: Εκτάκτως ο αρχηγός του αμερικανικού στρατού στη χώρα – Πλήγματα στη Συρία
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου AP Photo/Oded Balilty, Pool

Την ώρα που το Ισραήλ κατάφερνε πλήγματα στη Συρία, ο Αμερικανός στρατηγός Μίλι επισκεπτόταν τη χώρα και συναντιόταν με τον Νετανιάχου.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού στρατού στρατηγός Μαρκ Μίλι πραγματοποίησε την Παρασκευή αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Ισραήλ για να συζητήσει για «το Ιράν και τις περιφερειακές προκλήσεις για την ασφάλεια», ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε την ώρα που ο ισραηλινός στρατός ενισχύει την παρουσία του στα βόρεια σύνορα της χώρας και έπληξε στη διάρκεια της νύχτας στρατιωτικούς στόχους στο νότιο τμήμα της Συρίας, σε αντίποινα για βολές όλμων από την εμπόλεμη χώρα νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

Ο στρατηγός Μίλι συναντήθηκε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον υπουργό Άμυνας Μπένι Γκαντς και τον επικεφαλής του ισραηλινού στρατού Αβίβ Κοχάβι.

Το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι: «Επιθετικά ελικόπτερα (…) έπληξαν στόχους στη νότια Συρία που ανήκαν στις συριακές ένοπλες δυνάμεις», ανάμεσά τους «θέσεις παρατήρησης» και «συστήματα συλλογής πληροφοριών» σε στρατιωτικές βάσεις.

Κατά την ίδια πηγή, τα πλήγματα έγιναν περί τις 23:00 χθες (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, ισραηλινοί «πύραυλοι» έπληξαν τρεις στόχους με αποτέλεσμα δύο στελέχη των συριακών ένοπλων δυνάμεων να υποστούν «ελαφρείς τραυματισμούς» και να προκληθεί δασική πυρκαγιά. Από τα πυρά των ολμοβόλων νωρίτερα δεν αναφέρθηκαν απώλειες στο ισραηλινό έδαφος. Υπέστησαν ζημιές ένα κτίριο και ένα αυτοκίνητο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα