Ισραήλ: Θα επιτρέψει την είσοδο σε τουρίστες τον Μάιο

Ισραηλινοί χορεύουν γιορτάζοντας το Περσικό Νέο έτος, το "Nowruz", 19 Μαρτίου 2021.
Ισραηλινοί χορεύουν γιορτάζοντας το Περσικό Νέο έτος, το "Nowruz", 19 Μαρτίου 2021. AP

Με αρνητικό τεστ PCR θα καταφθάνουν στο Ισραήλ οι πρώτοι τουρίστες σε γκρουπ στις 23 Μαΐου. Σε επόμενη φάση, η είσοδος των γκρουπ θα διευρυνθεί ενώ θα επιτραπεί να εισέλθουν στη χώρα και μεμονωμένοι ταξιδιώτες.

Το Ισραήλ θα ξεκινήσει να επιτρέπει την περιορισμένη είσοδο γκρουπ εμβολιασμένων τουριστών τον επόμενο μήνα καθώς η δική του εκστρατεία ανοσοποίησης έχει μειώσει σημαντικά τα κρούσματα COVID-19, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα.

Όλοι οι ξένοι επισκέπτες θα πρέπει να επιδείξουν αρνητικό τεστ PCR πριν επιβιβαστούν σε πτήση προς το Ισραήλ και ιολογικό τεστ για να αποδείξουν τον εμβολιασμό τους κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν κοντά στο Τελ Αβίβ.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τα υπουργεία Υγείας και Τουρισμού ανέφερε ότι ένας «περιορισμένος αριθμός γκρουπ θα αρχίσουν να φθάνουν στις 23 Μαΐου» κατά την αρχική φάση του σχεδίου. Δεν δόθηκαν ακριβή νούμερα.

Σε επόμενη φάση, η είσοδος των γκρουπ θα διευρυνθεί ενώ θα επιτραπεί να εισέλθουν στη χώρα και μεμονωμένοι ταξιδιώτες, με την υγειονομική κατάσταση στο Ισραήλ να είναι αυτή που θα καθορίσει το χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Το Ισραήλ είναι η πρώτη εμβολιασμένη χώρα και οι πολίτες του Ισραήλ είναι οι πρώτοι που χαίρονται αυτό το αποτέλεσμα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Γιούλι Εντελστάιν. «Μετά το άνοιγμα της οικονομίας, είναι ώρα να επιτρέψουμε τον τουρισμό με προσεκτικό και μελετημένο τρόπο».

Πριν από ένα μήνα το Ισραήλ ξεκίνησε να «ανοίγει» την οικονομία του χάρη σε μια πρωτοφανή εκστρατεία ανοσοποίησης, στο πλαίσιο της οποίας περίπου 5 εκατ. από τα 9,3 εκατ. κατοίκων της χώρας έχουν ήδη λάβει και τις δύο δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19.

Αυτή τη στιγμή στο Ισραήλ υπάρχουν 3.369 ενεργά κρούσματα Covid-19 ενώ τα ημερήσια περιστατικά έχουν μειωθεί σε περίπου 200, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ισραήλ, Τουρισμός
SHARE:

24Media Network