Κοροναϊός: Συναγερμός στην Ιταλία – Εγκλωβισμένοι σε κρουαζιερόπλοιο 6.000 επιβάτες

Κοροναϊός: Συναγερμός στην Ιταλία – Εγκλωβισμένοι σε κρουαζιερόπλοιο 6.000 επιβάτες

Στην Ιταλία 6.000 επιβάτες είναι εγκλωβισμένοι σε κρουαζιερόπλοιο, καθώς ένα ζευγάρι Κινέζων ενδέχεται να νοσεί από τον νέο κοροναϊό.

Ένα κρουαζιερόπλοιο με 6.000 επιβάτες, βρίσκεται υπό “κράτηση” σε λιμάνι της Ιταλίας, αφού ένα ζευγάρι Κινέζων ένιωσε αδιαθεσία και αμέσως εισήχθησαν για εξετάσεις. Αναμένεται να διαπιστωθεί αν νοσούν από τον νέο κοροναϊό.

Η 54χρονη γυναίκα ανέβασε πυρετό και αμέσως, αυτή και ο σύζυγός της τέθηκαν σε καραντίνα με σκοπό να διενεργηθούν οι κατάλληλες εξετάσεις.

Το κρουαζιερόπλοιο “Costa Smeralda” βρίσκεται προς το παρόν στο λιμάνι Civitavecchia, περίπου 35 μίλια νότια της Ρώμης.

Προς το παρόν οι επιβάτες απαγορεύεται να απομακρυνθούν από το πλοίο, μέχρι να επιβεβαιωθεί ότι η γυναίκα και ο σύζυγος της, δεν πάσχουν από τον ιό, ο οποίος έχει επιφέρει παγκόσμια ανησυχία.

Τα αποτελέσματα αναμένονται το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι από τους 6.000 επιβάτες οι 751 είναι Κινέζοι.

“Φυσικά και ανησυχούμε. Κανείς δεν επιτρέπεται να μπει ή να βγει από το πλοίο πέρα από τους γιατρούς. Αυτές οι διακοπές έχουν καταλήξει σε εφιάλτη”, ανέφερε ένας από τους επιβάτες.

Το κρουαζιερόπλοιο διανύει σήμερα την τελευταία μέρα του ταξιδιού του. Ξεκίνησε στις 23 Ιανουαρίου και μέχρι στιγμής έχει περάσει από τη Λα Σπέτσια, τη Σαβόνα, τη Μασσαλία, τη Βαρκελώνη και τη Μαγιόρκα.

Σύμφωνα με την DailyMail, το ζευγάρι πιστεύεται ότι επιβιβάστηκε στο κρουαζιερόπλοιο από τη Σαβόνα, στις 25 Ιανουαρίου, έχοντας φτάσει στο Μιλάνο με πτήση από Χονγκ Κόνγκ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα