Ιταλία: “Έκρηξη” κρουσμάτων στη Ρώμη μία εβδομάδα μετά την κατάκτηση του Euro

Ιταλία: “Έκρηξη” κρουσμάτων στη Ρώμη μία εβδομάδα μετά την κατάκτηση του Euro
Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Ιταλία μετά την κατάκτηση του Euro 2021 Alessandra Tarantino, AP Photo File

Οι νέες μολύνσεις από κορονοϊό πενταπλασιάστηκαν την τελευταία εβδομάδα στη Ρώμη μετά τους ξέφρενους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

Σε μια μεγάλη εστία μόλυνσης έχει μετατραπεί σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η Ρώμη, καθώς την τελευταία εβδομάδα τα κρούσματα κορονοϊού πενταπλασιάστηκαν, όπως αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία των ιταλικών υγειονομικών αρχών.

Τα μέσα ενημέρωσης της χώρας κάνουν λόγο για μια πραγματική «έκρηξη», η οποία αποδίδεται στους ξέφρενους πανηγυρισμούς που ξέσπασαν μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, με την εφημερίδα La Repubblica να αναφέρει χαρακτηριστικά πως «η Αιώνια Πόλη έχει μετατραπεί σε μια μεγάλη εστία μόλυνσης».

Πιο αναλυτικά, την εβδομάδα από τις 28 Ιουνίου μέχρι τις 4 Ιουλίου, τα συνολικά περιστατικά Covid-19, στην πόλη, ήταν 293. Την εβδομάδα από τις 12 μέχρι τις 18 Ιουλίου, εκτοξεύθηκαν στα 1.368. Πρόκειται για εντυπωσιακή αύξηση, του 450%.

«Είναι σαν να αποφάσισε, η πρωτεύουσά μας, να ακολουθήσει το βρετανικό μοντέλο, με σύνθημα “μηδέν απαγορεύσεις”», γράφουν οι σχολιαστές. Και προσθέτουν ότι, πιθανότατα, το μεγάλο λάθος ήταν να επιτραπεί ο έστω και περιορισμένος «γύρος του θριάμβου» της Squadra Azzurra, με ανοικτό λεωφορείο, σε κεντρικούς δρόμους της Αιώνιας Πόλης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα