Ιταλία: Επετράπη στο Ocean Viking να ελλιμενιστεί στο Ποτσάλο για να αποβιβάσει 39 μετανάστες

Ιταλία: Επετράπη στο Ocean Viking να ελλιμενιστεί στο Ποτσάλο για να αποβιβάσει 39 μετανάστες
Μικροί μετανάστες AP

Η Ιταλία, έχοντας αλλάξει στάση από τη στιγμή που αποχώρησε από την κυβέρνηση ο Ματέο Σαλβίνι, επέτρεψε τον ελλιμενισμό πλοίου που μετέφερε μετανάστες.

Οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν να επιτρέψουν στο πλοίο Ocean Viking, το οποίο μεταφέρει 39 μετανάστες που περισυνέλεξε στα ανοικτά της Λιβύης, να δέσει σε ιταλικό λιμάνι.

Οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας συμφώνησαν να υποδεχθούν συνολικά 20 μετανάστες, διευκρίνισε το υπουργείο Εσωτερικών στη Ρώμη.

Το πλοίο των οργανώσεων αρωγής Μεσόγειος SOS και Γιατροί Χωρίς Σύνορα περισυνέλεξε τους μετανάστες, οι 19 από τους οποίους είναι ανήλικοι, στα ανοικτά της Λιβύης την Παρασκευή. Του δόθηκε άδεια να τους αποβιβάσει στο Ποτσάλο, στη Σικελία.

Αφότου έπαψε να συμμετέχει στην κυβέρνηση το ακροδεξιό κόμμα Λέγκα του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος είχε απαγορεύσει στα πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων που περισυλλέγουν μετανάστες στη Μεσόγειο την είσοδο στα ιταλικά λιμάνια, οι διασωθέντες γενικά δεν αναγκάζονται να περιμένουν τόσο μεγάλα διαστήματα στη θάλασσα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα