Ιταλία: Η Λέγκα υπερψήφισε το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης στο Ευρωκοινοβούλιο

Ιταλία: Η Λέγκα υπερψήφισε το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης στο Ευρωκοινοβούλιο
Ματέο Σαλβίνι AP

Και οι 28 ευρωβουλευτές της Λέγκα τάχθηκαν υπέρ του Ταμείου Ανάκαμψης, όπως έκανε γνωστό το κόμμα τους, μετά από τηλεδιάσκεψη κατά την οποία συζήτησαν αναλυτικά το θέμα με τον Σαλβίνι.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης στην είδηση ότι η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι αποφάσισε να υπερψηφίσει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης στο Ευρωκοινοβούλιο.

Και οι 28 ευρωβουλευτές της Λέγκα τάχθηκαν υπέρ του Ταμείου Ανάκαμψης, όπως έκανε γνωστό το κόμμα τους, μετά από τηλεδιάσκεψη κατά την οποία συζήτησαν αναλυτικά το θέμα με τον Σαλβίνι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Στόχος μας είναι η Ιταλία να ξαναγίνει πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη. Μας ενδιαφέρει το εθνικό μας συμφέρον και είμαστε στην Ευρώπη για να αλλάξουμε ορισμένους κανόνες που και ο ίδιος ο Μάριο Ντράγκι αναγνώρισε ότι δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες τις εποχής μας. Δεν βρισκόμαστε στην Ευρώπη για να αλλάζουμε μπλουζάκια, μας ενδιαφέρει η ουσία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σαλβίνι.

Ιταλοί αναλυτές υπογραμμίζουν ότι η στάση της Λέγκα στην αποψινή ψηφοφορία αποδυναμώνει το μέτωπο τον αντιευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων, ενώ δείχνει ξεκάθαρα ότι το κόμμα του Σαλβίνι κατεβάζει αισθητά τους τόνους και υιοθετεί μια μετριοπαθέστερη στάση, ενόψει της ένταξής του στην νέα ιταλική κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι.

Στο ίδιο, πάντα, μήκος κύματος, ο Ματτέο Σαλβίνι δήλωσε ότι «η Λέγκα ζητά το μεταναστευτικό να αντιμετωπιστεί από την Ιταλία, όπως γίνεται στην Γαλλία και στην Γερμανία» και πρόσθεσε ότι τάσσεται υπέρ της υιοθέτησης και εφαρμογής της σχετικής ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα