Κορονοϊός – Ιταλία: Ο Υφυπουργός υγείας υπόσχεται “ελεύθερα” Χριστούγεννα

Κορονοϊός – Ιταλία: Ο Υφυπουργός υγείας υπόσχεται “ελεύθερα” Χριστούγεννα
Εμβολιασμός στην Ιταλία Ap/Andrew Medichini

Ο Πιερπάολο Σιλέρι αφού τόνισε ότι η Ιταλία πέτυχε να εμβολιάσει πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της μίλησε για Χριστούγεννα "ελευθερίας".

Ο Ιταλός υφυπουργός Υγείας Πιερπάολο Σιλέρι με δηλώσεις του αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα αντιμετώπιση της επιδημίας κορονοϊού από την χώρα του και στις επόμενες κινήσεις.

«Πετύχαμε την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τον κορονοϊό, χωρίς να επιβληθεί υποχρεωτικός εμβολιασμός. Τα Χριστούγεννα αυτά θα είναι ελεύθερα», τόνισε ο Ιταλός υφυπουργός Υγείας όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε ό,τι αφορά την ενδεχόμενη χορήγηση του εμβολίου και στα παιδιά 5 με 11 ετών, ο Σιλέρι πρόσθεσε ότι «τα εμβόλια αυτά εξετάζονται ακόμη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, αλλά θα μπορέσουν να αποτελέσουν ένα επιπλέον όπλο, κυρίως για την προστασία των παιδιών».

Ο Ιταλός υφυπουργός Υγείας, στέλεχος του Κινήματος Πέντε Αστέρων, μιλώντας σε εκπομπή της Rai δήλωσε, τέλος, ότι «μελλοντικά υπάρχει η πιθανότητα να χορηγηθεί η αναμνηστική δόση και στους πολίτες κάτω των σαράντα ετών».

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Δεκεμβρίου την τρίτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 θα μπορούν να κάνουν και οι πολίτες σαράντα με εξήντα ετών.

Μέχρι σήμερα, το 84,1% των κατοίκων της χώρας άνω των 12 ετών έχει ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό του κύκλο κατά του κορονοϊού, ενώ το 86,7% έχει κάνει την πρώτη δόση. Στην Ιταλία, τέλος, δεν έχει επιβληθεί υποχρεωτικός εμβολιασμός από την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι, αλλά η «πράσινη κάρτα εμβολιασμένου» από τις 15 Οκτωβρίου είναι υποχρεωτική για την είσοδο των πολιτών σε όλους τους χώρους εργασίας.

Σύμφωνα ωστόσο με την Corriere della Sera ανησυχια προκαλεί η αύξηση κρουσμάτων στην Περιφέρεια της Σικελίας και ιδίως στην περιοχή της Κατάνης και στην πόλη Μεσίνα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα